Треньорът на Милан Стефано Пиоли остана доволен от победата с

...
Треньорът на Милан Стефано Пиоли остана доволен от победата с
Коментари Харесай

Пиоли: Това е нашето прераждане

Треньорът на Милан Стефано Пиоли остана удовлетворен от успеха с 1:0 над Торино. С този триумф " росонерите " сложиха завършек на отрицателната си серия от 5 следващи загуби и общо 6 мача без победа във всички шампионати. Според него на този мач може са се гледа като на прераждане за неговия тим.

" Абсолютно можем да гледаме на този мач като на нашето прераждане. Знаехме, че ще е мъчно и че Торино не разрешава израждането на офанзивите с тяхната висока преса, само че ние хвърлихме доста старания както в офанзива, по този начин и в отбрана. Голът все едно отстрани един ментален камък от тима и той заигра по-добре по-късно. Това е дребна стъпка, само че имахме потребност от нея. Работим всеки ден и се опитваме да реализираме резултати, което не се получаваше в последните седмици и това ни носеше психическа и физическа болежка. Трябва да продължим в този дух. Да се класираме за Шампионската лига ще бъде добър резултат, само че ние би трябвало да покажем повече неизменност ", счита Пиоли.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Това бе първа " суха " мрежа за Милан от ноември насам. Наставникът употребява скица 3-4-3 за този мач и бе запитан дали това е било от основно значение.

" Смятам, че би трябвало да проучваме представянето на целия тим и тогава да създадем заключения над какво имаме да работим. В последните мачове получавахме приблизително по четири гола, тъй че явно нещо не работеше добре в отбранителната ни тактика. Честно казано, дали ще играем с трима или четирима в защита няма такова значение. По-важното е да виждам позитивизъм и убеденост. Когато изградим задоволително солидна отбрана и играчите ни са в по-добра форма, можем да се върнем към скица с четирима бранители. Това е единствено първата крачка ", добави експертът.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР