Треньорът на Лудогорец Павел Върба говори пред клубната телевизия ден

...
Треньорът на Лудогорец Павел Върба говори пред клубната телевизия ден
Коментари Харесай

Върба: Следващите мачове ще бъдат сериозен тест за нас

Треньорът на Лудогорец Павел Върба приказва пред клубната телевизия ден преди мача с Берое.

- Готов ли е Лудогорец за мача с Берое?


- Следващите мачове ще бъдат сериозен тест за нас. Берое демонстрира положителни игри в досегашните срещи. Мисля, че Лудогорец ще покаже качествена игра до края на шампионата. Вярвам, че ще спечелим оставащите мачове.

- Срещу Ботев в играта на Лудогорец се видя съществено усъвършенстване спрямо мача с Арда?


- Имаше сериозна разлика в представянето ни. Тя бе главно в нападателен проект. За разлика от дуела с Арда против Ботев изпуснахме много положения за гол. Бяхме доста дейни. Мачът бе трагичен до самия край. Спечелихме в последните секунди безусловно.

- Имате ли кадрови проблеми в навечерието на дуела с Берое?


- Единственият сериозен проблем е травмата на Пламен Илиев. Той продължава да се възвръща. Даже стартира леки тренировки към този момент. Другите играчи са здрави. Някои от тях имат леки проблеми. Но ще бъдат подготвени за дуела с Берое.

- Лудогорец води с 12 точки пред съперниците пет кръга преди края? Това успокоява ли ви?


- Лудогорец постоянно има най-високи цели в шампионата и това не ни дава успокоение. Щастливи сме, че имаме 12 точки преднина, само че ни чакат още пет мача, в който би трябвало да вземем оптимален актив.

- Как ще коментирате новия формат на евротурнирите?


- Пандемията от ковид промени доста неща. Включително и футболът. И във вътрешното състезание, и в Европа. Предстоящите дуели ще са по-различни. Ще се вземат решение в един мач. Чака ни доста работа. Трябва да сме готови чудесно. При всички положения за почитателите ще е доста забавно.

- По-добре или по-лошо за Лудогорец е правилото квалификациите да са в един мач?


- Не може да се каже. Зависи. Нека изчакаме и жребият. После ще разясняваме. Все отново мисля, че преимущество ще има тимът, който ще бъде хазаин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР