Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори след победата над ЦСКА

...
Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори след победата над ЦСКА
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Целта е Левски да играе горд фубол и да радва феновете

Треньорът на Левски Станимир Стоилов приказва след успеха над ЦСКА с 2:0. Той разяснява дуела, както и бъдещето на Левски, които съгласно негови думи е надалеч от финансово избавяне. Все отново Мъри гледа към пренаписването на историята на отбора.

" Левски игра по-добре и справедливо завоюва, още през първото полувреме трбваше да водим с безапелационен резултат. От дълго време не съм виждал в дербито, единият тим да има такова очевидно предимство над другия. Заслужихме напълно успеха. През второто полувреме беше негоден мача като цяло, нарушавания, дълги топки, успяхме да отбележим. Доволен съм от успеха над безконечния противник. Винаги е добре да печелиш дерби ", съобщи той.

" Повече от 9 месеца към този момент Левски играе горделив футбол. Играем добре. Да ще има и изгубени мачове и извоювани, извънредно съм щастлив най-много поради последователите на Левски, тъй като в последните 1-2 месеца изживяхме извънредно тежки моменти. Днес беше добре да им върнем вярата и уважението. Казах и на футболистите, че те имат отговорността лека-полека да обръщат историята. Нашите директни противници имат много по-големи благоприятни условия, само че за нас остават душата и сърцето.Илиян Стефанов е тук за това, за това го привлякохме в Левски. Футболистите съблюдаваха извънредно добре тактическите инструкции, да през второто полувреме не трябваше да се подвеждаме по играта на ЦСКА ", разяснява Мъри.

" Не е нужно да вършим някакви крайни изводи след една загуба или победа. Ние би трябвало да побеждаваме, да не вършим неточности, по какъв начин направихме в два мача, които не трябваше да губим. Трябва да се придържаме към това Левски да бъде горделив, да играе добър футбол и да радва хората. Те би трябвало да харесват Левски. Ние би трябвало да играем атакуващо, нападателно. Не може да чакаме, че няма да загубим докрая. Трябва ни още убеденост и самочувствие. Футболистите се стараят и раздават ", сподели треньорът на " сините ".

" Левски се избави най-много от обединяването сред почитатели и тим. Всичко се видя на терена, какво може Левски. Донякъде Левски е избавен, само че не оня Левски, който да бъде хегемон в българския шампионат. Там имаме още дълъг път да извървим, само че би трябвало и извънредно съществено да мислим за финансовото стабилизиране на отбора, където има много съществени проблеми. Далеч сме от избавяне финансово, най-малко съгласно мен. Нямам никакви терзания за държанието на моите футболисти. Както виждате всеки мач моите футболисти се държат извънредно в границите на правилта. Естествено имат хъс и мотивация, както и футболна експанзия, когато би трябвало. Така и би трябвало да бъде. Ние ще търсим успеха, ще играем със спортна завист, само че ще държим както прилича на играчи на Левски ", показа той.

" Не знам дали ние добре си свърихме работата или съперника не сътвори положения. Трябва да сме съсредоточени, в последния мач не бяхме и допуснахме леки голове. Този мач играта ни в отбрана беше на доста високо равнище. Бяхме по-добре готови. Същевременно в офанзива нашата скорост се оказа решителна ", приключи Станимир Стоилов.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР