Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде дълга пресконференция преди

...
Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде дълга пресконференция преди
Коментари Харесай

Мъри: Искам да играем гордо, а 20-те хиляди по трибуните ще компенсират и петима изгонени!

Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде дълга конференция преди втория полуфинален мач от Купата на България против Лудогорец на следващия ден. В първата среща " сините " завоюваха с 3:2 в Разград, само че Стоилов подчертава, че няма по какъв начин да е спокоен преди реванша, защото знае, че тимът му е прекомерно нежен към момента.

Той разяснява положението на тима и клуба, като не пропусна да изкаже признателност към „ сините “ последователи, които ще бъдат 20 000 по трибуните в утрешния мач. ​

„ Надявам се първо като физика към този момент да сме възобновени и през днешния ден да проведем естествена подготовка, защото през вчерашния ден имаше сняг и не беше добре за работа. Имаме извънредно съществени съперници през последните мачове, което от една страна е добре, само че въпреки това виждаме равнището и до каква степен сме стигнало като тим и метод на игра. Играчите с положителното си показване в първия мач реализираха задължението да играят все по-добре и в този момент мислим за елиминацията, защото имаме предимство от първия мач. Малък брой играчи постоянно е проблем, само че в последна сметка това е политиката, която сме избрали с оглед и цялата обстановка, в която се намираме. Не търсим оправдания. И шест индивида да останат, по трибуните ще има 20 хиляди, те ще оказват помощ “, стартира Стоилов.

„ Моето предпочитание е да се научим да играем в жанр Левски и гордо. При нас някои неща се случиха по-бързо от това, което множеството чакаха. Имаме и наложителна елиминация, само че имам изискване и задача да играем гордо и в жанр Левски. Трябва от първата минута да излизаме за победа. Всякакъв различен жанр на игра може да ни коства мача.

Имаме сериозен турнирен войник насреща, който не е един и два пъти се е представял на високо равнище в Европа и Купата. Хегемон е в българския футбол и би трябвало да се доближим до оптималното наше равнище, с цел да продължим към финала “, сподели още Стоилов.

„ Двата мача в Разград избрахме скица, която мислехме, че ще донесе триумф. Все още има здравословни проблеми и ще мислим до последно за постройката ни. Утре на утринната подготовка ще решаваме. Искаме да играем в жанр Левски, а той е постоянно в офанзива. Ако съперникът ни принуди да се браним, ще се, само че желая да наложим волята си. Надявам се тимовете да зарадват цялостните трибуни. Трябва да надскочим себе си, с цел да може хората да чакат чудеса. Няма различен отговорен за това с изключение на футболистите. Те демонстрираха положителни неща и би трябвало да скачат на високо. От тях зависи какъв брой високо ще скочат. Ако нещата не се случват, отговорен съм аз, а играчите да мислят за успеха и представянето. Загубите не трябва да са техен проблем “, приказва хасковлията.

„ Опитваме се да приказваме за тематиката с напрежението, само че ние се оправяме добре и по тази причина ще има хора. Да продадеш стадиона за по-малко от 24 часа, то това го направиха играчите – те бяха отговорни и в този момент са виновни. Разговаряме по тематиката и аз не желая нищо комплицирано от тях. Иска се да играят по този начин. Ако играят добре, а Лудогорец е по-добър, няма какво да създадем. Подкрепата при нас в никакъв случай не е липсвала, тъй че не виждам за какво играчите да са напрегнати.

Не считам, че ситуацията и атмосферата и методът на мислене е като 2013-а година. Тогава Левски беше с огромен бюджет, доста играчи, огромни обещания и очаквания, а в този момент има тим, който занапред се изправя да седне на стола. Не се е научил да върви още. Дори да загуби, не виждам от какво би трябвало да се тормозят играчите.

Казах го и предния ден, когато пристигнах преди 5-6 месеца тъкмо и ясно сложих задания, които са по-сериозни. По простата причина, че Левски би трябвало да търси всячески да печели и да печели пари. Участие в Европа е доста значимо за това нещо, с цел да можем футболисти и треньори да дадем нашия „ дан “ за оцеляването на клуба. Стигнахме сами дотук и сами ще би трябвало да приключим задачата. Ако не успеем, продължаваме по същия метод “.

„ Сигурно има, и то голям товар върху тях, само че няма по какъв начин да създадем „ Евролевски “ без да минем през товара, проблемите. Имам над 100 мача в Европа, което е опит, само че в този момент виждам тим, който е прекомерно нежен и подобен, който може бързо да укрепне, в случай че печели такива мачове. Затова мислим единствено за победа, тъй като Европа и такива мачове са прекомерно нежни да лежиш на някаква победа. Искаше ми се да бъде по-сериозна преднината от първия мач, само че в този момент задачата е успеха и да търсим единствено нея. Всичко друго може да ни изиграе неприятна смешка. Ако би трябвало, и 90 минути ще се браним, само че не е в стила ни да изглеждаме по този начин. Няма да бъдем щастливи в такава обстановка. Левски е благополучен, когато нападна и търси успеха. Доколко ще ни разреши това Лудогорец, различен въпрос. В двата мача до момента наложихме волята си “, продължи Стоилов.

„ Ако би трябвало да съм почтен, не съм спокоен. Имал съм по-спокойни и виновни мачове като резултати, класиране, печелене на пари, само че този мач е доста разтревожен за нашия тим. Колкото един тим печели значими мачове, толкоз повече израства. Там идва безпокойството. Малко отворихме по-голяма крачка, само че мисля, че на следващия ден можем да я защитим по най-хубавия метод.

Не знам какво можем да кажем на почитателите – 20 хиляди. От тима зависи да играят, само че за този мач не може да разтеглим стадиона. При нас има потвърдена симбиоза сред клуб, тим и последователи. Те знаят и аз знам какво да се чака. Знам какво ще е тяхното предпочитание, тъй че няма какво да им кажа.

Пожелавам им да изпитват наслада, това е пътят за оцеляването – цялостен стадион. Не се е случвало и бранш „ Г “ да продадем. Започнахме да „ крадем “ секторите на гостуващия тим, за което скърбя за Лудогорец, само че мислим за нашите последователи “, подчертава Стоилов.

„ Още преди много време споделих, че би трябвало да се оглеждат всички политици и ръководещи на кого оказват помощ. Сериозно може да се замисли всеки с благоприятни условия и власт да огледа и види действителността. 20 хиляди и на платени манифестации не могат да се съберат. При нас заплащат, и то заплащат добре и с лекост се събират. Купуват се продукти, тъй че живеем в естествена страна, живеем със спорта и би трябвало да мислим за стадионите на ЦСКА, нас и другите водещи тимове. Искам да видя нещо да се случва – обещания и празни приказки се наслушах. Къде може да се съберат 20 хиляди и да заплащат съществено? Феновете заслужават да са в по-добри условия. Отношението към Левски, което се показва, а на други игрища се случват постепенно нещата.

Виждам и при съперника ни по какъв начин е. С отсрочване и очакване – няма да стане. Ще има по-щастливи хора, в случай че това стане. Политиците, когато им се подсети да свърши нещо, се сърдят. Казвам го, тъй като нищо не се случва. Въобще не ме интересува никой. Аз съм като всеки един различен поданик. Досега тази страна повече ме е ограбвала мен, в сравнение с да ми е пособия “, загатна Стоилов.

„ Два са главните проблеми на стадиона – бранш „ А “ и козирката, защото може да рухне този бранш, а вторият е, че имаме отговорности към Национална агенция за приходите, които би трябвало да бъдат в по-облекчен вид, с цел да ги изплатим. Държавата не може да бъде майка за такива клубове, защото знаем мащабите. Говорим за 21-и век и войни. Да стопираме парите за оръжия и да няма войни. Ние приказваме единствено за оръжия, а не за спорт. Клубът е изчистил всичко към първия тим. Моите неща, които има в клуба, няма проблем – всичко сме се разбрали, както би трябвало.

„ Утрешният мач не го преглеждам като полуфинал, а мач като за приучване на футболистите, както желаех първоначално. Сега го преглеждам като мач, който можем да побеждаваме първите два тима. Ще съм благополучен, в случай че играем край. Полуфинал не значи купа, тъй че в този момент би трябвало да отстраняваме хегемона на футбола у нас. Елиминацията ще бъде положително ходило за крачките, които вършим за каляването на тима и борбите. От първия ден, когато пристигнах, споделих, че не можем да обещаем доста, с изключение на работа и почтеност. Стараем се всички да продължаваме по този начин.

Естествено, играчите на Лудогорец, в случай че би трябвало да изброяваме имена, те нямат футболист, който да те държи спокоен. Каквото и да приказваме, резултатите и хегемонията не са 1 година, а 11. Няма по какъв начин да сме спокойни, само че 11 години Лудогорец е хегемон. Правят нещата по положителния метод, а двата гранда сме в положение, което не наподобява на по този начин наречените два български гранда. Това са двата тима, които могат да съборят Лудогорец. Само обещания и неистини през последните години и по тази причина продължава по този начин. Имам уверението, че всичко по лиценза е наред. Нямаме запорирани сметки.

Имаме сделка с Национална агенция за приходите, която се съблюдава и върви по проект. Имаме спрени прехвърляния поради дълг към Насиру Мохамед, който почистваме. Трябваше да оправим две каузи към Хубчев и екипа и към Насиру Мохамед би трябвало да почистим към него. Ако имаме такава посещаемост и се чудим по какъв начин да отваряме нови места, считам, че скоро и този проблем ще решим. Освен да радват хората с футбол и победи, те в този момент оказват помощ на клуба да излезе от това финансово положение. Под никаква форма не отива на Левски да бъде голям дебитор “, приключи брифинга си Станимир Стоилов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР