Треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров бе уволнен. Това потвърди

...
Треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров бе уволнен. Това потвърди
Коментари Харесай

Ботев уволни Николай Киров

Треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров бе уволнен. Това удостовери ръководителят на Съвета на шефовете в клуба Георги Самуилов. Той приказва на специфична конференция на клубната база в Коматево.

До решението на Самуилов се е стигнало след загубата във финала за Купата на България от градския противник Локомотив.

„ Направихме доста задълбочени разбори на събитията, които се случиха. Знаете, обществеността е осведомена, решението, което взех е да освободя целия треньорски щаб на тима, отпред със старши треньора Николай Колев, Иван Кочев, Попов, Асен Караславов и Атанас Николов ”, стартира своя брифинг Самуилов.

" Това е мое решение и не предстои на коментар. Мога в резюме да се обоснова за какво ги избавям. Освобождавам ги, тъй като на процедура имаме две нулеви години. Това са обстоятелства. Към тези две години мога да прибавя още една нула, с цел да станат те три. От шест мача имаме шест загуби. Не на последно място, което е и гвоздея на моето решение – загубата от Локомотив Пловдив във финала. Ние се подготвихме толкоз време, всичко, което е било належащо е било обезпечено от мен. Това са обстоятелства. Заплати, претенции, по тази причина това е решението. Те са освободени от през днешния ден, изричаме признателност, тъй като не мога да бъда сериозен. Все отново те са съдействали и позитивни неща за Ботев. Имаме извоювана купа с Николай Киров, само че в живота е по този начин. Когато си вършиш работата има признателност, когато не си я вършиш, няма незаменими хора, има незабравими ", продължи той.„ Направихме доста задълбочени разбори на събитията, които се случиха. Знаете, обществеността е осведомена, решението, което взех е да освободя целия треньорски щаб на тима, отпред със старши треньора Николай Колев, Иван Кочев, Попов, Асен Караславов и Атанас Николов ”, стартира своя брифинг Самуилов.

" Понеже засегнахме тематиката за финала и загубата от Локомотив, никой от тях (бел.авт. – треньорите) не стана да се извини на обществеността и почитателите. Аз се оправдавам от името на Ботев, тъй като аз бях на стадиона и видях, освен този път, каква поддръжка има тимът. Ние не заслужавахме тази загуба. Много спекулации на тази тематика, какво ли не прочетох и какво ли не чух. Така е във футбола. Има спечелили, има и победени. Ние сме мъже и би трябвало да приемем тези условия. ДА им е честито на Локомотив Пловдив. Това е по тематиката. Много ми е болно, само че това е решението. След няколко дни, ще обявим кой ще бъде новият старши треньор на Ботев. Имаме разновидности, имена не мога да кажа ”, обоснова се още Георги Самуилов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР