Треньорът на Арда Александър Тунчев коментира пред “Тема Спорт шансовете

...
Треньорът на Арда Александър Тунчев коментира пред “Тема Спорт шансовете
Коментари Харесай

Тунчев: Имаме самочувствието да победим Левски

Треньорът на Арда Александър Тунчев разяснява пред “Тема Спорт ” възможностите на отбора да завоюва баража за присъединяване в Лигата на конференциите против Левски. Кърджалийци ще гостуват на “Герена ” на следващия ден. 

- Г-н Тунчев, ще може ли да употребявате Умар Сако , Ел Мами Тетах и Ласана Ндиайе в баража против Левски
- Не мога да ви кажа към този миг. Това очевидно не е толкоз значимо, а това, че БФС трябваше да даде повече отмора на Левски, с цел да може всичко да бъде равнопоставено. 

- Но БФС не ощетява ли по този метод Арда , откакто един път бе изменена датата за решителния плейоф? 
- Не знам по какъв начин да ви отговоря… Без значение са решенията… Арда ще се яви на този мач, с цел да го изиграе. Това, че БФС се пробва да угоди на един тим за сметка на различен, няма никакво значение. Ще се постараем да се представим добре и да играем нашата игра. Дали ще мога да разгадавам на Сако, Тетах и Ндиайе - в действителност не мога да ви кажа сега. 

- Арда ще излезе против историята, откакто по-нископоставен тим не е печелил баража. Тимът ви е посочил обаче, че може да побеждава на “Герена ”. Колко по-различен мач ще е този от тези за състезание? 
- По-различното е, че всичко се взема решение в един дуел и в случай че спечелиш, се класираш за Лигата на конференциите. Левски сигурно е любимец. “Сините ” играят пред личната си аудитория, само че и преди споделих, че този дуел за нас е бонус. Отиваме в София освободени. Ще се постараем да покажем нашата игра, която демонстрирахме през по-голямата част от сезона. Ако успеем да се класираме за евротурнирите, ще бъде чудесно за Арда. 
 Тунчев: Постигнахме задачата си Тунчев: Постигнахме задачата си
- Дава ли ви в допълнение самочувствие и оптимизъм доста мощното показване в заключителните мачове от сезона? 
- Нормално е да го има, когато един тим побеждава в последните мачове и бележи голове, това дава нужното самочувствие както на целия тим, по този начин и на футболистите, които играят в нахлуване. Надявам се в неделя тази успеваемост да продължи. 

- Може ли Арда да се възползва от нестабилните изяви на Левски в последните мачове? 
- Не желая да разясня играта на Левски. Гледам единствено моя тим и ще направя всичко допустимо да го приготвя по най-хубавия метод. Няма да ни бъде по никакъв начин елементарно. “Сините ” са сериозен отбор, с положителни характерности. Пак ще повторя, че ще играят пред лична аудитория, което е спомагателен мотиватор, само че ще създадем всичко належащо да продължим напред към Европа. 

- Ще бъде ли плюс за Арда това, че в отбора ви има играчи, които са минали през “Герена ”, а вашият асистент Веселин Минев е някогашен капитан на “сините ”? 
- Не знам дали ще бъде плюс за нас. Според мен футболистите няма пред кого да се потвърждават. Да, играли са в Левски, само че сега пазят цветовете на Арда и по-скоро ще се стремят да покажат на почитателите, че тимът справедливо е стигнал до този мач и ще се бори за присъединяване в евротурнирите.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР