Треньорът Биляна Дудова - Георги Калчев излезе с официална позиция

...
Треньорът Биляна Дудова - Георги Калчев излезе с официална позиция
Коментари Харесай

Треньорът на Биляна Дудова: Решението за преборването е против психическото здраве на състезателките

Треньорът Биляна Дудова - Георги Калчев излезе с публична позиция до медиите, откакто стана ясно, че въпреки всичко ще се състои преборване сред нея и Тайбе Юсеин за място в състава на България на европейското по битка в Будапеща.

Ето какво написа Калчев без редакторска интервенция:

" Днес, събота, 26.03.2022 година по обяд, инцидентно научих, че УС на БФБорба за следващ път е трансформирал решението си по отношение на определянето на състава на българския народен тим /жени/ за Европейското състезание в Будапеща, което стартира на 28 март, понеделник, в частност в категория до 62 кг/Биляна Дудова или Тайбе Юсеин/. Към 14 ч. през днешния ден,26.03.2022 година, ревизирах електронната си поща и видях формалното известие от БФБорба за решението на Извънредното съвещание на УС на 25.03.2022, петък, а точно: Да се организира ново преборване на 27.03.2022 година, неделя,от 10.30 ч., в Благоевград - 1 среща, толеранс 1 кг.

Подобно решение е срещу здравия разсъдък, а по този начин също и срещу физическото и психическото здраве на състезателките, изключително на Биляна Дудова, която от 10 дни не тренира и е в отмора в родното си място, откакто бе взето непозволено решение да не взе участие на Европейското състезание.
 Преборване сред Тайбе Юсеин и Биляна Дудова въпреки всичко ще има
Преборване сред Тайбе Юсеин и Биляна Дудова въпреки всичко ще има

Федерацията по битка с изключително решение

Тази поредност от груби нарушавания на Правилниците на БФБорба и изцяло несъстоятелни дейности, които могат да лишат България от европейски златен орден, подхождат по-скоро на някакви злостни противников саботьори. Но защото казусът не е подобен, остава другата опция - непоследователност и некомпетентност, които будят неразбиране. Нали въпреки всичко някои членове на УС на БФБ, включително и административното управление на федерацията, са се борили, въпреки и от дълго време.

И въпреки всичко толкоз ли е мъчно да се слагат на мястото на едната, а в този момент към този момент и на другата състезателка, които претърпяват две седмици съкрушителни стресови положения от позволените гафове на БФБ.
 Петър Касабов разяснява изявлението на Биляна Дудова
Петър Касабов разяснява изявлението на Биляна Дудова

Тя е в моя лист, само че в категория до 59 кг, споделя той

N.B. Съставите ни отпътуват за Будапеща в понеделник, 28 март 2022 година, а преборването е на 27 март, неделя 2022 година Как да се квалифицира всичко това?

С почитание,

Георги Калчев

Личен треньор на Биляна Дудова ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР