Треньорът Антонио Конте говори дълго след драматичната победа на неговия

...
Треньорът Антонио Конте говори дълго след драматичната победа на неговия
Коментари Харесай

Конте: Трябва си яко бъхтене, а не петички и безобидни пасчета

Треньорът Антонио Конте приказва дълго след трагичната победа на неговия Интер с 4:2 над Торино в Серия “А”. В продължение на час отборът не показваше нищо свястно и изоставаше с 0:2, само че по-късно се преобрази и наниза четири попадения.

“Исках да видя тези увереност, яд и жар, на които бях очевидец през предишния сезон. Досега загубихме доста от това”, разяснява наставникът пред DAZN.

“За да побеждаваш, се нуждаеш от всичко - разум, тактичност, само че и сърце и крайници - продължи Конте. - Трябва да сме готови да запретнем ръкави и да се борим за всеки един резултат в наша изгода. Изобщо не ми хареса първото полувреме през днешния ден, тъй като на процедура ние не играехме тогава. Надявам се това да послужи като сигнал за пробуждане, с цел да осъзнаем, че би трябвало да се бъхтим крепко, с цел да можем оптимално да затрудняваме противника. Много постоянно или въобще не вършим това, или това се случва прекомерно късно.”

“Знам, че разполагам с умни момчета, които са в положение да преценяват обстановката в сложните моменти. Както споделих, нужно е да хвърлим огромни старания и по-късно към този момент можем да приказваме за някакви цели. Ако се опитваме да вършим всичко с петички и безобидни пасчета, то няма да стигнем до средата. Искам играчите ми да усещат този възторг още в тунела на път за терена, само че до момента това не е по този начин. Имаме екипна работа, само че футболистите би трябвало да схванат какъв брой значимо е отношението към срещата. Промяната в последния половин час през днешния ден беше обвързвана с яростта, с която пресирахме. Ако пресираш постепенно, няма да постигнеш нищо. Нуждаеш се от яростен метод, при който незабавно да си върнеш топката”, сподели още Конте.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР