Треморът е състояние, при което крайниците или цялото тяло се

...
Треморът е състояние, при което крайниците или цялото тяло се
Коментари Харесай

На какво могат да бъдат симптом треперещите ръце?

Треморът е положение, при което крайниците или цялото тяло се клатят или тънко треперят. Той може да се появи като краткотрайно положение под въздействието на стрес при здрав човек.

Но в случай че сте спокойни и ръцете ви към момента треперят, това е признак на заболяване на нервната система. На какво може да бъдат признак треперещите ръце?

Постурален тремор

Възниква в статично състояние, изключително видимо, когато пациентът изпъва ръцете си напред. Той може да бъде обвързвана с отравяне, като да вземем за пример препиване с алкохол. В този случай се наблюдаава заран след бурна нощ. Такъв тремор не е рисков и минава с течение на времето. Треморът може да бъде и демонстрация на нараснала тревога - в този случай успокояващите лекарства оказват помощ. Необходимо е да се ревизира и щитовидната жлеза, тъй като от време на време " треперенето " се свързва със болести на този орган.

Преднамерен тремор

Той е видим при придвижване, и се отличава с огромни " отклонения ", когато се движат ръцете. Например при подобен тремор пациентът не може да стигне до върха на носа си със затворени очи. Този признак е по-неприятен от първия и по-често е симптом на съществено увреждане на нервната система. Среща се при разтърсване, редица наследствени болести (включително болест на Уилсън-Коновалов), чернодробна и бъбречна непълнота.

Тремор при болест на Паркинсон

Едно от най-често срещаните болести в преклонна възраст е заболяването на Паркинсон, която се развива последователно, като първият признак постоянно е тремор на крайниците. Болестта е нелечима, само че актуалните медикаменти могат доста да забавят развиването ѝ. Важно е да потърсите помощ при първите признаци.

Източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР