Треди ден София не може да се справи с изненадващия“

...
Треди ден София не може да се справи с изненадващия“
Коментари Харесай

София затъна в лед и боклуци

Треди ден София не може да се оправи с „ изненадващия “ първи сняг. Улици и основни булеварди към момента са мъчно проходими, хиляди паднати клони и дървета не са вдигнати, а пешеходни алеи са превърнати в ледени пързалки. За похлупак столицата е зарината в отпадък, тъй като няма кой

Илко Семерджиев

Бедата на жълтопаветниците, а от там и нашата, е в тоталната им необразованост в региона на естествените науки. Те се движат към момента в 4-ти, 3-ти век преди Христа, в идейния свят на Платон и дуалната логичност на Аристотел. Така и не са разбрали, че въпреки и 13 века по-късно Галилей съумя да ги надгради, а Нютон, Макс Планк, Айнщайн, Нилс Бор, Хайзенберг и десетки други учени от дълго време построиха друго схващане за всичко във Вселената, пък въпреки и в релативност, неустановеност и несигурност. И няма по какъв начин иначе, при незаобиколимия факт, че всичко знайно минава за индивида през личната му нервна система - над 8 милиарда на брой все още.

Някой би трябвало да им изясни, че е време да се ограмотят и да потърсят някакъв modus vivendi, другояче страната ще се самовзриви.

От тях.

Един сняг ще ни/ги довърши.

И отново отхвърлят да излязат от вербалната виртуалност.

Диана Русинова

Ставам и какво прочитам, първото заглавие, което ми попада:

“Зимна конюнктура: Заледени сектори и скъсени направления на трамваи в София ”

Само аз ли си припомням, че ни обещаваха по изборите повече такива неща да няма. Макар, че като се позамисля такива неща преди нямаше. Не ме разбирайте неправилно, аз доста добре си давам сметка, че е зима и ситуацията е усложнена. Но половин София без ток и парно, скъсени направления на трамваите, закъсали коли на градския превоз не кореспондира с обещаното по време на изборите. Не го споделям с неприятно, просто не се дава обещание, нещо което не може да се извърши след това. Иначе си си елементарен измамник.

АПИ се провалиха тотално, в този момент и проблеми в София. Вместо към по-добре и нещо ново май вървим към по-лошо.

Ангел Златков

Главната пешеходна връзка сред площад “Св. Неделя ” и метростанция “Сердика ” в самия център на София. Ледена пързалка…

Да, в действителност улиците са почистени. Но станция “Сердика ” е най-натоварената метростанция в София, а достъпът до нея е освен рисков за всички, само че и неосъществим за хора с увреждания, майки с деца, възрастни хора… освен това два дни след рухването на снега.

Въпрос на цели. Но това не е “град за хората ”.

Борислав Цеков

София има ли кмет изобщо? Има ли районни кметове? Къде се укриват? Защо десетки улици из целия град към този момент трети ден са затрупани от паднали клони и дървета? Кой ще поеме отговорност и най-важното - ще намерят ли силици да си свършат работата? Да, работа. А не фръцкане из обществените мрежи.

Стефан Ташев

Като излизате в София през днешния ден носете " котки " на обувките, мини ски, ски " химикалки ", шейна, ръчна лопата, два пакета морска сол, може и хималайска, фенерче и в краен случай снегоходки. За феновете на Путин може валенки, ушанки и ватенки. И най-важното медицински гипс, тъй като през днешния ден в " Пирогов " ще работят несъмнено на пет смени..









Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР