Траурните церемонии и погребението на британската кралица миналата година са

...
Траурните церемонии и погребението на британската кралица миналата година са
Коментари Харесай

Ето колко е струвало погребението на Елизабет Втора на британците

Траурните церемонии и погребението на английската кралица предходната година са коствали на английското държавно управление почти 162 милиона лири (около 200 млн. долара), оповестиха от финансовото министерство на страната, представено от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 226
Погребението на кралицата на 19 септември беше първото държавно заравяне в Обединеното кралство по-късно на някогашния министър председател Уинстън Чърчил през 1965 година Събитието, на което участваха международни водачи и високопоставени лица, беше предшествано от 10-дневен народен печал след кончината на кралицата на 8 септември на 96-годишна възраст след 70 години на трона.

Стотици хиляди се стекоха в Уестминстърското абатство, с цел да изпратят най-дълго управлявалия Англия монарх. Разходите бяха оповестени през днешния ден като част от документално изказване пред Народното събрание.

" Приоритетите на държавното управление бяха тези събития да протекат безпрепятствено и с нужното равнище на достолепие, като в същото време се подсигурява сигурността и сигурността на обществеността ", съобщи в изказване Джон Глен, основен секретар на министерството на финансите.

По време на 10-дневния народен печал във Англия бяха ситуирани хиляди служители на реда.

Елизабет и брачният партньор ѝ, принц Филип, бяха заровени в параклиса " Сейнт Джордж " в замъка Уиндзор.

Засега не е оповестена публична цифра за разноските по коронацията на крал Чарлз. Според антимонархическата група " Репъблик " тя е коствала минимум 100 милиона лири (115 милиона евро).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР