Транспортният министър Ивайло Московски обяви, че ще застане в подкрепа

...
Транспортният министър Ивайло Московски обяви, че ще застане в подкрепа
Коментари Харесай

Министър Московски се опълчи на Брюксел за тировете

Транспортният министър Ивайло Московски разгласи, че ще застане в поддръжка на българския транспортен отрасъл против готвените от Брюксел условия за тежкотоварните и автобусните транспорти.  

Ако силово ми дадат да вкарам текстове, които са срещу българския транспортен отрасъл, ще стана и ще напусна (Съвета на транспортните министри на Европейски Съюз - бел. ред.) и да си ръководи който желае, закани се Московски. 

Аз съм български министър на превоза. Как мога да внеса текстове, които ще банкрутират българския превоз, попита риторично министър Московски, представен от БНР. 

Кой може да задължи човек, който е в отмора, къде да я прекарва, разяснява Московски.  Категорично сме декларирали, че това нарушава човешки права. Не е допустимо, несъмнено, човек е свободен, даже когато работи, само че още повече пък, когато е отвън работа и е в отмора, няма мощ на света, която да го задължи къде да отиде да почива, сподели министърът по време на съвещанието на парламентарната транспортна комисия. Той предложи нов текст, в който да се запише, че компанията, за която работи водачът, е длъжна да му обезпечи опция да се прибира у дома на 3-4 седмици, само че негово ще е правото да реши дали да се възползва от нея.

Подготвяният от превозвачите митинг бе подсилен и от Българската стопанска камара (БСК). Тя също е срещу смяната на подготвяните европравила, защото счита, че " в случай че измененията бъдат признати, това би попречило на трансграничната търговия и затова - на общия напредък и основаването на работни места, както и на доближаването в Европейски Съюз ". 

БСК към този момент е изразила това свое мнение по време на Трипартитната среща на върха, извършена в Брюксел на 21 март т.г., в наличието на европейските водачи Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер и българския министър-председател Бойко Борисов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР