Транспортен хаос предизвика падането на първия сняг в Хърватия, предаде

...
Транспортен хаос предизвика падането на първия сняг в Хърватия, предаде
Коментари Харесай

Бяла хала фучи към България, Хърватия и Сърбия в снежен колапс

Транспортен безпорядък провокира рухването на първия сняг в Хърватия, съобщи локалният портал Индекс. Обилните превалявания и мощните ветрове затрудиха автомобилния трафик в редица региони на страната.

Властите не разрешиха придвижването на камиони с ремаркета и полуремаркета по пътищата от северозападния полуостров Истрия и адриатическия порт Риека и към вътрешността на страната.

Трафикът от планинските региони към столицата Загреб е усложнен. Снеговете и ветровете станаха причина съвсем всички огромни морски пристанища да бъдат затворени. Лошото време стана причина за проблеми по пътищата и в Сърбия.




Намалената видимост провокира злополука в западния регион Рума, при която почина жена, осведоми белградското радио Б92.



Според прогнозата на синоптиците през днешния ден ще духа сдържан, на север от планините до мощен южен вятър. Вечерта вятърът ще отслабва, в Западна България и ще утихне. Ще бъде топло, с оптимални температури - сред 15° и 20°, северно от планините и по-високи. За София оптималната - към 17°.

Прогнозите са, че у нас преваляванията ще стартират в сряда, само че оптималните температури ще останат над 10 градуса и надали дъждовете ще преминат в сняг.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР