Транспортът на бъдещето - дронове, електрически триколки, е-пожарни и линейки,

...
Транспортът на бъдещето - дронове, електрически триколки, е-пожарни и линейки,
Коментари Харесай

Транспортът на бъдещето може да се види в Панаира

Транспортът на бъдещето - дронове, електрически триколки, е-пожарни и коли за спешна помощ, щадящ природата градски и междуградски превоз, хибридни леки коли, се показват на Панаира в Пловдив. След 2-годишно спиране служебният министър на стопанската система Никола Стоянов откри през вчерашния ден 76-ото издание на Международното техническо ревю. Акцент тази година е екологията, зелената сила, цифровите технологии и модерното строителство. Изложението ще продължи до събота в покои №3 и №7 и откритите площи сред тях. Входният билет е 7 лв., пенсионери, възпитаници и хора с увреждания заплащат по 4 лв.. 



„ Намираме се в рецесия, тежко време за компаниите. Но след всяка рецесия идва сериозен скок на промишлеността “, оптимист бе министър Стоянов. Ключът за това е в нововъведенията. „ Иновативната промишленост у нас пораства устойчиво и през тази година се чака добавената стойност от този бранш към брутния вътрешен артикул на страната да стигне 10 милиарда лева Ръстът в износа за 2021 година е с 24%, като водещите пазари на страната ни са Германия, Италия, Австрия. Това идва да покаже, че се конкурираме с най-хубавите “, регистрира служебният министър. 

Панаирът в Пловдив беше избрал за премиера на електрически профилирани коли - кола за спешна помощ и пожарна, огромен полски производител. За първи път тук бе показан и градски рейс с акумулаторна батерия под пода и впечатляващ потенциал - за 85 пасажери. " Събрахме на едно място динамични компании с изпреварващо мислене и преимущества ", разяснява основният шеф на Международен панаир-Пловдив Иван Соколов. 



Община Русе пък образно сподели екологичния си градски превоз. Администрацията бе първата в България, която подписа контракт по Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 " още през 2019 година за 35 електрически транспортни средства - 20 електробуса и 15 тролейбуса. Освен че са еко, те са и доста забавни от друга позиция за пасажерите. Във всеки електробус са поставени QR кодове. Те могат да се сканират с телефон или таблет и дават информация за знакови личности от историята на Русе. Инициативата има за цел да увеличи знанията на русенци за бележити персони, свързани с града, и се случва и с помощта на компанията на някогашния транспортен министър Николай Събев - " Еконт ".

Енергоспестяващи технологии както за производството, по този начин и за дома показват десетки изложители. На откритата повърхност в Панаирното градче пък са ситуирани дилърите на коли, като и тук акцент са хибридите и колите на ток. Хибрид Suzuki S-Cross с мощ 129 к.с. коства 59 020 лв.. Разходът на гориво е 5.2-6.7 литра на 100 км.



На откриването на Есенния панаир участваха още регионалният шеф Ангел Стоев, кметът Здравко Димитров, ръководителят на Общински съвет Александър Държиков. Президентът Румен Радев изпрати приветствен адрес, в който се споделя, че Пловдив е станал столица на софтуерния напредък още с първото издание на панаира през далечната 1892 година. 
И Русия има щанд
Сега вземат участие близо 200 компании от 12 страни, като най-силно наличие имат Индия, Полша, Чехия и Словакия. Руската федерация също има щанд, където показва лекотоварните коли GAZelle NN. Това е нов артикул на българския пазар, внася се от предходната година, прецизираха оттова. Екологичният му клас е Евро 6. Чака се и електрически бус, а сега работят по план за водорен автомобил.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР