Трансформирайте обидата, за да не се превърне в онкологично .

...
Трансформирайте обидата, за да не се превърне в онкологично .
Коментари Харесай

Обидата е свръхскоростна магистрала към онкологията

 Трансформирайте обидата, с цел да не се трансформира в онкологично. Защото сама по себе си никаква засегнатост няма да позволи нашите проблеми, а единствено ще   лишава виталните ни сили и постепенно, само че несъмнено ще ни убива морално. И освен морално..

Вече е казано и написано доста за това какво е обидата … Всеки знае, че обидата е нещо неприятно, че не е положително и че води след себе си доста заболявания … Но на своите съвещания се натъкнах на обстоятелството, че макар всичките си познания за минусите на обидите – хората доста насилствено се освобождават от тях и мъчно се разделят с това възприятие.

Всеки човек има „ своя “ засегнатост. И тази засегнатост може да бъде друга: огромна или голяма, дълбока или стаена. Тя може да бъде горчива и изгаряща, жестока и кръвна, както и непоносима и остра, сериозна, смъртоносна засегнатост, доста тежка или стягаща сърцето.

Обидата е пряк път към всевъзможни заболявания

Чувството за засегнатост поражда у човек, когато той смята, че във връзка с него е осъществена някаква ужасна неправда, тягост, нанесено му е надълбоко огорчение, машинация или непризнателност.

Това горчиво, неприятно възприятие се появява, когато някой е сипал сол в жива рана. Обидата – това е нашата реакция към несправедливо обвиняване. Това е „ отворена рана “ на нашата ранима душа.

Ако имаше някакъв специфичен апарат, кадърен да види обидите, натрупали се в нас, щяхме да забележим, че вътре в тялото ни обидите „ се демонстрират “ под формата на мускулно напрежение или, казано по различен метод – те се демонстрират като блокаж.

И колкото по-старателно човек се пробва да скрие обидата си, толкоз повече мускулите му се свиват. Експерти, които са посветили не един живот на проучването на този въпрос, настояват, че   при пораждане на засегнатост горната част на тялото (над диафрагмата) и ставите страдат най-вече. В същото време мускулите на гръдния панер и гърлото са изключително мощно стегнати.

Има обстановки в живота, когато просто сме принудени безмълвно да „ преглътнем “ обидата, която засяда в гърлото ни като буца.

С течение на времето този случай се не помни (у някой по-рано, у някой по-късно), само че на това място, където е буцата, остава мускулно напрежение. А в мускулите, които постоянно са в „ свито “ положение, кръвообращението понижава, което на собствен ред понижава имунитета ни. Това към този момент е пряк път към болест.

Ако човек стартира да изпитва проблеми с щитовидната жлеза, евентуално си заслужава да намерения: „ Не съм ли прекомерно обидчив? “ И даже продължителната кашлица може да бъде породена от потиснати страсти.

Дългите и застарели обиди са рискови, тъй като подриват работата на организма и го лишават от насладите в живота. Обидата е повода за множеството ракови болести.

В допълнение към физическите, има заплаха и от психически последствия за нашите вътрешни прекарвания. Един ден афектираната страна може просто да се „ взриви “.

Но даже и да знаят това, хората подхождат към  обидата с изключително „ творчество “ … Те могат да прикриват засегнатост към себе си, могат да крият засегнатост към различен човек, могат да търпят обиди от някого или самите те да наскърбяват другите.

Те също по този начин могат да бъдат афектирани на света към тях и на хората от противоположния пол, да вземем за пример: „ всички мъже са говеда “, „ всички дами са кучки “. Някои хора даже са подготвени да продължат да пазят обидата в себе си, да се „ грижат “ за нея и да я носят със себе си през целия си живот.

В моята процедура постоянно се сблъсквам с това, че има категория хора, които са прекомерно склонни да наскърбяват. Това са хора, които главно не желаят да поемат отговорност за живота си и подсъзнателно желаят да я трансферират на раменете на други хора.

Те в началото се слагат в ролята на „ почтена жертва “, а другия човек – в ролята на „ нарушител “. С този метод – всеки баланс в връзките се унищожава.

Някои употребяват възприятието за засегнатост като доста добър и комфортен метод да манипулират другите хора. Но те могат да манипулират единствено „ тези, другите “, които сами изпитват възприятие за виновност.

Но би трябвало да знаем, че тази засегнатост сама по себе си няма да позволи нашите проблеми, а единствено ще отнеме виталните ни сили и ще ни убива морално.

Най-добрият метод да се справите с разнообразни обиди – това е вашето самообладание, приемливост, дарба да простите и да игнорирате опитите на всички други хора да ви унижават или наскърбяват. Трябва да осъзнаем, че единствено ние сме господари на личните си усеща и нашия живот.


Хоопонопоно е антично хавайско изкуство за решение на проблеми

За трансформиране на обидите съществува един доста мощен способ за разрушаването на такива блокажи Хоопонопоно. Хоопонопоно е антично хавайско изкуство за решение на проблеми. Преведено от хавайския език, тази дума – Хоопонопоно значи безусловно „ да се поправи неточност “, „ да се направи правилно “, или казано с други думи „ основаване на съвършенство “.

Това е в действителност изумително елементарен способ, като всичко, което е същинско в нашия свят.

Повече за метода Хоопонопоно и по какъв начин да го употребявате,  можете да прочетете 

Методът Хоопонопоно: 5 съществени правилото на хармонизация на отношенията

В тази публикация става дума за главните хрумвания на Хоопонопоно – хавайски метод за хармонизиране на връзките.

Методът Хоопонопоно има 5 съществени правилото:

1. Вие не знаете какво се случва и не можете да управлявате това.

esotericblog

 

Още по тематиката:

Неизлечими заболявания няма! Енергията на мислите може да ги победи!

Йогите от дълго време употребяват това – дават команда на мозъка при визуализация. Визуализацията е извънредно мощно нещо. Тя работи добре с доста проблеми, защото силата на мисълта е доста по-силна…

Цялата публикация

Аюрведа: Болестите са единствено 5 типа

 

1. Болести – учители Такива болести се появяват, когато човек „ кривне “ от своя постепенен път и навлезе в „ задънена улица “, и са индикатори за нашите пороци и недостатъци. Според гледната…

Цялата публикация

Кармичните заболявания на Знаците на Зодиака – 2

 

Продължение. Кармични болести на Рак Тайнствената и загадъчна Луна е  владетелят на този знак – тя е  виновна за храносмилателните органи, затова кармично Раците са предразположени към болести на стомаха…

Цялата публикация

 

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР