Трансформацията на енергийната система на Германия далеч от изкопаемите горива

...
Трансформацията на енергийната система на Германия далеч от изкопаемите горива
Коментари Харесай

Германия ще продаде на търг „огромен брой“ водородни електроцентрали

Трансформацията на енергийната система на Германия надалеч от изкопаемите горива би трябвало бързо да бъде подсилена с задоволителен „ молекулно основан “ потенциал на електроцентрали, който може да поддържа енергийната система на страната по време на едва произвеждане на вятърна и слънчева сила.

Това съобщи министърът на стопанската система и климата Робърт Хабек, представен от Clean Energy Wire.

 „ Планирането и търговете би трябвало да стартират в този момент “, акцентира Хабек и добави, че държавното управление ще продаде на търг „ голям брой “ електроцентрали, захранвани с водород, и различен авариен потенциал през 2023 година

„ Нуждаем се от огромен потенциал на електроцентрали, който да не работи непрестанно “, изясни Хабек, наблягайки, че от тези уреди главно ще се изисква да обезпечат еластичност на енергийната система и да стабилизират мрежата, когато вятърът и слънцето са незадоволителни.

„ Трябва да действаме, преди търсенето да е налице “, безапелационен е министърът.

По отношение на дебата за нуклеарната енергетика на Германия, искане, отправено от Свободни демократи ( FDP) - съдружния сътрудник на Зелените, той прикани за по-голяма „ политическа дисциплинираност “ и увереност при преследването на проекта. „ Не би трябвало да отваряме още веднъж всеки спор “, акцентира Хабек, добавяйки, че това би отблъснало вложителите, които не са сигурни дали вложенията във възобновими енергийни източници и други технологии за енергиен преход биха били печеливши. Компаниите за възобновима сила се нуждаеха от „ гаранции, че ще получат поръчки “, които държавното управление може да даде, напомни министърът.

Според него обезпечаването на капитал в този сериозен интервал на промяна може да е належащо както за внедряването на възобновима сила, по този начин и за отказването на промишлеността от изкопаеми горива. Министърът само че предизвести, че това не би трябвало да се трансформира в „ конкуренция за дотации “ с други страни, изключително Съединени американски щати и неговия Закон за понижаване на инфлацията (IRA). „ Това е най-глупавото нещо, което може да се случи “, посочи той.

Постигането на задоволителен потенциал за предпазване на възобновима сила, да вземем за пример под формата на водород, е измежду най-големите провокации за реализиране на декарбонизирана енергийна система. Тъй като Германия последователно се отхвърля от нуклеарната си сила тази година и има за цел да приключи изхода си от въглища през 2030 година, ще би трябвало да конфигурира взаимен потенциал на електроцентрала, който може да размени спрените въглищни и нуклеарни централи.

Докато природният газ от дълго време се смяташе за „ мостова технология “ по пътя към 100% възобновима сила, войната в Украйна и последвалата енергийна рецесия сложиха под подозрение тази тактика, което принуди немското държавно управление да форсира доста проектите си за внедряването на ВЕИ и зелен водород, с цел да обезпечи нужния авариен потенциал за мрежата.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР