Трансформация, насочена към по-ефективния модел на превантивно здравеопазване е новата

...
Трансформация, насочена към по-ефективния модел на превантивно здравеопазване е новата
Коментари Харесай

XI национален Фарма форум на „Мениджър“: Здравеопазване под знака на трансформация

Трансформация, ориентирана към по-ефективния модел на превантивно опазване на здравето е новата огромна цел за трайно подсилване на здравните системи на световно и европейско равнище.

Как се случва този преход и каква е готовността на България да се приспособи към него, ще обсъдят участниците в XI национален Фарма конгрес, проведен от списание,,Мениджър ”.

Той ще се организира на 27 февруари, вторник, в София Хотел Балкан с начален час 10.00 ч. Присъствието в залата е гратис, против предварителна регистрация, която можете да извършите тук.

Известни експерти, водачи в сектора и прeдставители на институции ще дискутират и предложат хрумвания, опит и познания в три съществени панела.

Какви са новите здравни цели на Европейски Съюз и българския им прочит, по кое време и по какъв начин ще се случат промените, които могат да подсигуряват дълготрайна непоклатимост на здравната система у нас, ще са измежду водещите тематики в първи панел „ От планове към дейности “ . В дебата по политики ще се включат доктор Александър Симидчиев , заместник-председател на Парламентарната комисия по опазване на здравето в 49-о Народно заседание ,   Деян Денев , шеф на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) , Павел Колев , шеф на АбВи България, заместник-председателят на  УС на Български фармацевтичен съюз Велина Григорова и Богдан Кирилов , изпълнителен шеф на Изпълнителна организация по медикаментите.

Модератор на панела ще бъде проф. доктор Иво Петров, дмн, съосновател на Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център, медицински шеф и шеф на Клиниката по кардиология и ангиология. Ролята на бизнеса за трансформацията на опазването на здравето е в центъра на втори панел, в който ще се търсят предписания за възстановяване на здравните индикатори на нацията по формулата „ Ранно разкриване, прецизна диагностика, модерно лекуване “. Бъдещите вложения в здраве съгласно Плана за възобновяване и резистентност ще показа заместник-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов. Важен акцент в диалога ще бъде и мощният ускорител на напредъка в медицината – новите софтуерни решения, на които стъпва промишлеността за основаване на скринингови стратегии и прецизиране на разработваните нови лечения. Каква е ролята на огромните данни в интердисциплинарното развиване на бранша, ще разкрие в специфична презентация Аркади Шарков, макроикономист и специалист по стопанска система на опазването на здравето. Модериращ и панелната полемика.

С експертен взор по тематиката ще се включи и доктор Георги Петков , началник на научноприложно направление „ Дигитално опазване на здравето “ в института GATE.  

Затлъстяването и следствията от него в подтекста на задачите за възстановяване на здравните индикатори на популацията ще бъдат тематика на специфичната презентация на ендокринолога   доктор Явор Асьов в края на втори панел.

Мястото на България на европейската здравна карта за нововъведения и развиване на екосистемата от върхови достижения в медицината ще очертаят участниците в третия панел на събитието „ Потенциал на последващо равнище “.

За здравното предприемачество и за развиването на познания и умения от нов вид и образованието на фрагменти, възприемчиви към бързо преодоляване на новите технологии, ще приказват проф. доктор Каролина Любомирова , заместник-ректор по образователната активност на Медицинския университет в София, проф. доктор Радка Кънева , началник на Центъра по молекулярна медицина, и Тодор Милков, основен изпълнителен шеф на Haelan.

Модератор на панела е доктор Росен Димитров , ръководител на УС на DHI Cluster.

 Все още имате опция да извършите своята предварителна регистрация за форума тук. Присъствието е с безвъзмезден достъп.

Основен сътрудник е  АбВи България

Събитието се реализира с поддръжката на:  Astra Zeneca novo nordisk Novartis

Институционален сътрудник е:  Български фармацевтичен съюз

Медийни сътрудници на форума:  Българска национална телевизия dir.bg Medical News portalnapacienta.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР