Трансформатор, който захранва крайбрежната зона на Балчик, е наводнен. Данаил

...
Трансформатор, който захранва крайбрежната зона на Балчик, е наводнен. Данаил
Коментари Харесай

Как се наводни трафопост в Балчик и кой носи отговорност?


Трансформатор, който зарежда крайбрежната зона на Балчик, е наводнен. Данаил Георгиев изпрати фрагменти за рубриката ни „ Аз, репортерът “. Мъжът изясни, че сигнали към „ Енерго-Про “ подава неведнъж, а оттова оправят казуса, само че казусът с наводненията не стопира.

„ Трансформаторът, захранващ половината град още веднъж, е наводнен. Община Балчик отхвърля да се намеси “, написа той.

Снимка: bTV


По думите му казусът е от лятото на 2022 година и в случай че се повреди съществено половината град може да остане без ток.

„ Идват чиновници на „ Енерго-Про “. Самите те се обаждат във ВиК, оттова отстраняват повредата. Явно водата стопира да тече и след известно време още веднъж стартира “, споделя Георгиев.

Обърнахме се към „ Енерго-Про “, които са притежатели на оборудването, а те изпратиха писмен отговор, в който се споделя, че шахтата, която се намира в непосредствена непосредственост до оборудването и води подпочвените води в каналната мрежа, е благосъстоятелност на ВиК. Тя от време на време се запушва и наводнява трафопоста. Служители на ВиК са известявани неколкократно. Шахтата се отпушва от техни чиновници, само че след време още веднъж се запушва.

„ При нас са постъпили 3 сигнала за въпросното приключване на води в този регион и в трите случая сме реагирали още в същия ден и казусът е бил отстраняван. Той е подбуден от това, че в канализационната мрежа се изхвърлят строителни боклуци, битови боклуци и това води до запушването на канализацията. Това влече след себе си повдигане на равнището на ревизионните шахти и надлежно преливане в този парцел, тъй като канализационни елементи са над това равнище. Проблемът с отпадъците го има в целия град. Ние сме набелязали ограничения, с цел да се реши този проблем “, съобщи Заместник-началник на водното сдружение в Балчик Светослав Попов.

Ще се направи реорганизация на шахтата, което може да отнеме към месец.

Вижте още във видеото .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР