Трамвай излезе от релсите и блъсна жена до Съдебната палата

...
Трамвай излезе от релсите и блъсна жена до Съдебната палата
Коментари Харесай

Трамвай блъсна жена в центъра на София

Трамвай излезе от релсите и блъсна жена до Съдебната палата в София. Тя е призната в,,Пирогов " без заплаха за живота. Като по знамение няма още потърпевши, защото случаят е станал на едно от най-оживените кръстовища в столицата. Вероятната причина за излизането от релсите е стрелка, която не се превключила. Разследващите не изключват и човешка неточност.

Точно по обед трамвай по линия номер 10 излиза от релсите на метри от пешеходната зона на Витошка.
Донка Петрова, свидетел: Аз бяха седнала ей там. Само видях по какъв начин внезапно трамваят се извъртя и това беше, и спря. Добре че нямаше коли.Надя Барбара, свидетел: Толкова доста хора се бяха събрали към трамвая.,,Всички бяха излезнали, всички гледаха. Доста хора бяха обезпокоени и аз още съм обезпокоена, просто подобен фрапантен миг. "
Задната част на трамвая удря пешеходка, която в този миг чакала на светофара.
Донка Петрова, свидетел: В схващане я дигнаха дамата.Надя Барбара, свидетел: По лицето имаше много кръв.
Жената е откарана в " Пирогов " с пострадвания по крайници и без заплаха за живота.~Според първичната версия трамваят е излязъл от релсите поради стрелките. Ватманката ги е превключила ръчно, защото автоматизираната система не се е задействала.
Иво Василев, заместник-директор на столичния електротранспорт: Какво е обяснението на ватмана? Че е слизал да отвори ръчно стрелката, само че по какъв начин я е отворил в този момент ще преценим, дали е добре отворена, дали стрелката разрешава да се отвори добре.
Разследването би трябвало да откри и дали върху механизма е имало напластен пясък, който е попречил стрелките да бъдат застопорени. От столичния електротранспорт обявиха, че евентуално е превишена скоростта при потегляне.
Иво Василев, заместник-директор на столичния електротранспорт: Ако е била до 10 км. в час скоростта и ватманът е усетил, че едната талига потегля в другата посока е щял да спре малко по-рано. Така че настрана ватманът си има някаква виновност.
От столичния електротранспорт обявиха, че техният чиновник има задоволително опит. Жената, управлявала трамвая, обаче отаказа да застане пред камерата ни.

Преди случая няма подадени сигнали от други ватмани за проблем със стрелките.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР