Тръмп ще получи 47 от 50 делегатски гласа на първичните

...
Тръмп ще получи 47 от 50 делегатски гласа на първичните
Коментари Харесай

CNN: Тръмп ще получи 47 от 50 делегатски гласа на първичните избори в Южна Каролина

Тръмп ще получи 47 от 50 делегатски гласа на първичните избори в Южна Каролина. Бившият американски водач Доналд Тръмп, който още веднъж се бори за номинацията за президент на Съединени американски щати от Републиканската партия, ще получи 47 от 50-те делегатски гласа на първичните избори в Южна Каролина – родния щат на неговия противник, някогашния непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации и някогашният губернатор на Южна Каролина Ники Хейли. Това заяви телевизионната компания CNN въз основа на резултатите от обработката на 99% от бюлетините.

Хейли ще получи три делегатски гласа, с цел да стане претендент на Републиканската партия на общия конгрес на партията на 15 юли в Милуоки, Уисконсин. Някои американски медии предвиждат, че до 12 март Тръмп ще получи нужния брой делегатски гласове, т.е. 1215 от 2429.

Говорейки пред поддръжници, Хейли поздрави Тръмп за успеха му и даде обещание да продължи да взе участие в изборната конкуренция, макар загубата в родния си щат. Тръмп на собствен ред сподели, че не е очаквал толкоз бърза и безапелационна победа.

Както отбелязва Bloomberg, на всички първоначални избори като се изключи един от 1980 година насам, спечелилият в първичните избори на републиканците в Южна Каролина е ставал републиканската номинация за президент.

Президентските избори в Съединени американски щати ще се проведат на 5 ноември. На 25 април 2023 година демократът Джо Байдън разгласи, че ще се кандидатира за преизбиране на най-високата държавна служба. Тръмп разгласи влизането си в предизборната акция през ноември 2022 година

 

Източник: CNN /Превод: SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР