Тръмп обеща, ако спечели изборите, да помилва поддръжниците си, осъдени

...
Тръмп обеща, ако спечели изборите, да помилва поддръжниците си, осъдени
Коментари Харесай

Тръмп обеща, ако спечели изборите, да помилва поддръжниците си, осъдени за щурма на Капитолия 

Тръмп даде обещание, в случай че завоюва изборите, да помилва поддръжниците си, наказани за щурма на Капитолия и да постави завършек на войната в Украйна за 24 часа. Говорейки в програмата Town Hall на  CNN, Тръмп сподели, че няма да може да помилва „ всеки един от тях “, само че сподели, че „ ще бъде огромна част от тях “.

В същото изявление Тръмп, разяснявайки съветската инвазия в Украйна, отхвърли да каже дали желае Украйна да завоюва войната.

„ Не мисля за победа или загуба. Мисля по какъв начин да подредя нещата. “

На въпрос на коя страна би желал да завоюва, Тръмп още веднъж отхвърли да избере:

„ Искам всички да спрат да умират “.

Той също по този начин съобщи, че е подготвен да приключи войната „ за 24 часа “.

Доналд Тръмп сподели още, че съгласно него съветският президент Владимир Путин е направил „ голяма неточност “, когато Русия „ влезе “ в Украйна. „ Той е интелигентен човек “, сподели Тръмп. Бившият президент добави, че войната нямаше да се случи, в случай че той беше останал като президент на Съединени американски щати.

След щурма на Капитолия управляващите на Съединени американски щати към януари 2023 година са повдигнали обвинявания на повече от хиляда души, взели участие в офанзивата, заяви Insider. Около половината от обвинените – минимум 476 души, се признаха за отговорни.

Към май имаше повече от 600 присъди по отношение на нападението. Най-голяма присъда получи американецът Питър Шварц, който беше наказан на 14 години затвор за нахлуване над служител на реда.

Специална комисия към Камарата на представителите на Съединени американски щати, която проверява щурма на Капитолия, предложи през декември 2022 година Доналд Тръмп да бъде упрекнат в престъпни обвинявания, в това число във въоръжено въстание. Срещу Тръмп не бяха повдигнати обвинявания.

 

Източник – CNN /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР