Тракийски университет-Стара Загора откри днес официално своята изнесена база в

...
Тракийски университет-Стара Загора откри днес официално своята изнесена база в
Коментари Харесай

Тракийският университет откри изнесена база в Царево

Тракийски университет-Стара Загора откри през днешния ден публично своята изнесена база в Царево . Морският град бе посетен от ректора проф. доктор Добри Ярков , който подписа контракта за съдействие сред образователното заведение и Общината.

В новата база ще се организира изнесено образование на студенти и докторанти в другите специалности, в които те се образоват. По този метод Царево се трансформира в третия морски град, в който ще има база на висше образователно заведение .

„ Днес е съдбоносен ден за нашия град и нашата община, тъй като даваме началото на университетския живот тук ” , съобщи при формалното сключване на съглашението кметът на Царево Георги Лапчев .

Бъдещото звено на образователното заведение ще предлага образование на студенти в другите научни посоки , които университетът предлага. Ще има и компетентност, която ще е обвързана с развъждането на морска храна .

Проф. Ярков съобщи, че е доста благополучен от обстоятелството, че университетът отваря изнесена база край морето и добави, че чака положителни резултати , които да подтикват младите да останат в родното си място .

Кметът Георги Лапчев връчи алегорично на проф. Ярков ключа за постройката на някогашния Българо-германския център , в която ще се обитава Тракийският университет.

Към момента в Стара Загора се образоват към 10 000 студенти от над 50 страни от целия свят. Над 600 висококвалифицирани преподаватели, както и гост-лектори от други университети в страната и чужбина, управляват образованието по повече от 70 бакалавърски специалности и магистърски стратегии. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР