Тракийски съкровища от фондовете на 12 българския музея гостуват в

...
Тракийски съкровища от фондовете на 12 българския музея гостуват в
Коментари Харесай

Тракийски съкровища от България гостуват в норвежкия град Берген

Тракийски съкровища от фондовете на 12 българския музея гостуват в норвежкия град Берген, заяви Министерството на културата.

Експозицията " Легенди в злато. Тракийски съкровища от България " в музея " Бригенс " бе открита в събота в наличието на норвежкия министър на търговията и индустрията Моника Мейланд и заместник-министъра на културата на България Амелия Гешева, а от през вчерашния ден е налична и за публиката.

Тя ще може да види над 600 експоната, измежду които най-прочутите тракийски съкровища, както и артефакти, които не са излизали от България до момента. Изложбата продължава до 10 декември, а " Бригенс " я популяризира като една от най-впечатляващите, гостували в Норвегия до момента. Куратори са госпожа Любава Георгиева и госпожа Елка Пенкова.

В последните години тракийски съкровища от българските земи гостуваха в Токио, Москва, Париж, както и в сборна галерия в Съединени американски щати. " Убедена съм, че планът " Легенди в злато " слага основата на едно доста положително съдействие сред сътрудниците от културните институти от двете страни ", сподели пред формалните посетители госпожа Амелия Гешева. С този план ние проправяме пътя към по-силни взаимоотношения в бъдеще, означи норвежкият министър на индустрията Моника Мейланд.

 Тракийски съкровища от България гостуват в норвежкия град Берген
© Министерство на културата
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР