Тракийската душа има много по-големи душевни граници, отколкото душата на

...
Тракийската душа има много по-големи душевни граници, отколкото душата на
Коментари Харесай

Гореща тема! Ексконсулът ни в Одрин попиля Ердоган: Той си мисли, че ние българите нямаме душа и душевни граници…

Тракийската душа има доста по-големи душевни граници, в сравнение с душата на Ердоган. Едва ли обаче този въпрос ще бъде издигнат на срещата във Варна с Ердоган. Форматът е в различен формат. Би трябвало дипломатите ни да слагат този въпрос непрекъснато. Това сподели някогашният ни консул в Одрин Георги Димов пред Би Ти Ви.

Може би господин Ердоган си мисли че ние българите нямаме душа и душевни граници, добави той.

Става въпрос за по този начин нар. Ангорски контракт за другарство сред нас и Турция – в него се третира статутът на изселниците. В нашето Външно министерство има премного информация по въпроса. Обезщетението, което Турция дължи на изселниците от Тракия сред 5 и 20 милиарда $. През 1992 година има подписан контракт за другарство и доборосъседство. През 2008 година в отчета на Европейска комисия за напредъка на Турция е маркирано, че би трябвало да бъдат решени справедливите претенции на нашите бежанци, по-късно този въпрос още веднъж е обиден, добави Димов.

Не мога да предсказвам по какъв начин Ердоган би реагирал, само че в действителност считам, че няма да се засегне този въпрос. Все отново се надявам, когато турски политици идват тука, първата им приказка да бъде какво става с българските бежанци и по-късно да се засягат другите въпроси, разяснява Георги Димов.

По въпроса какви са съгласно него предстоящите резултати от срещата с Ердоган на следващия ден той сподели, че най-важното е, че въпреки всичко среща ще има и това е позитивното, че би трябвало да поддържаме разговора с Турция. Можем да си бъдем потребни взаимно по световни въпроси, в битката против тероризма и други Ердоган непрестанно ни изяснява, че те ни пазят от тероризма посредством интервенцията в Сирия, само че това не е правилно, най-сигурната граница на Турция е тук. Може би той е пристигнал и поради неговия електорат вътре в страната, да бъдат извоювани изборите, тъй като там работите са на кантар, без националисти няма по какъв начин да бъдат извоювани тези избори, приключи някогашният ни консул в Одрин.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР