Тракия Глас България ЕАД откри днес в присъствието на министъра

...
Тракия Глас България ЕАД откри днес в присъствието на министъра
Коментари Харесай

Тракия Глас България откри нова инвестиция за €42 милиона

" Тракия Глас България ЕАД " откри през днешния ден в наличието на министъра на стопанската система Емил Караниколов в Търговище новопостроена пещ в завода за плоско стъкло в града. Съоръжението е едно от трите най-големи в света, а инвестицията е на обща стойност €42 милиона, се показва в известие на ведомството.

Заводът в Търговище бе открит през 2006 година Собственик е турската компания Şişecam Flat Glass. Съоръжението разполага с изключение на с индустриални линии за плоско стъкло, с апаратура за специфични покрития, линии за ламиниране и за огледала, линни за автомобилни стъкла и за стъкло за домашен уреди.

Şişecam Flat Glass е един от най-големите вложители в района с вложени над €300 млн единствено по плоско стъкло, като сега директно заети в завода са над 1 200 души, излиза наяве от информация на интернет страницата на компанията. Производствените мощности на Şişecam Flat Glass доставят стъкло освен за района на Балканския полуостров, само че и за цяла Европа.

От позиция на своя индустриален потенциал Şişecam Flat Glass е най-голямата компания в Европа, както и пета в света в своя бранш.

18 сертифицирани от Министерството на стопанската система планове за първото полугодие

Общо 18 са сертифицираните капиталови планове от Министерство на стопанската система за първото полугодие на 2019 година, уточни министър Караниколов. Общо плануваните вложения по тях възлизат на близо 250 млн. лева и се чака откриване на над 2200 нови работни места. Към момента в Българската организация за вложения има още 68 плана в развой на узаконяване на обща стойност близо 1.5 милиарда лева, с капацитет за нови 6600 работни места.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР