Тръжните процедури за изграждането на автомагистралата Русе - Велико Търново

...
Тръжните процедури за изграждането на автомагистралата Русе - Велико Търново
Коментари Харесай

Тръжните процедури за магистралата "Русе-Велико Търново" ще тръгнат следващата година

Тръжните процедури за построяването на автомагистралата " Русе - Велико Търново " ще стартират през идната година. Строителството ще бъде разграничено на няколко лота, с цел да може да се работи по едно и също време на няколко сектора, сподели през днешния ден ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) инж. Дончо Атанасов, представен от пресцентъра на организацията.

Атанасов участва на публичното разискване в Русе на Доклада за Оценка на въздействието върху околната среда на капиталовото предложение. Магистралата е с приблизителна дължина 133 км. Плановете са през идната година да се разгласят тръжните процедури за строителството на правата от Русе до Бяла, която е с огромна централизация на пътни произшествия.

Проектът е разграничен на три сектора: Русе – Бяла, обход на гр. Бяла и Бяла – Велико Търново. На срещата бяха показани създадените разновидности на трасе - смесен, червен и наследник. Най-целесъобразен от екологична, техническа и икономическа позиция, съгласно специалистите, е комбинираният вид.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР