Тръгвайте на пък с коли, подготвени за зимата. Този апел

...
Тръгвайте на пък с коли, подготвени за зимата. Този апел
Коментари Харесай

АПИ предупреждава: Тръгвайте на път с коли, подготвени за зимата

Тръгвайте на пък с коли, готови за зимата. Този зов насочат от Агенция " Пътна инфраструктура " към водачите.

В събота - 21 ноември, се чака намаляване на температурите, а в Предбалкана и високите полета метеорологичната прогноза е за преваляване на слаб сняг. Очакват се слаби превалявания в Западна България.

От АПИ молят водачите, на които им следва пътешестване в идващите дни, да потеглят с коли с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, да съблюдават нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри.

Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника, показват от пътната организация.

Областните пътни ръководства наблюдават метеорологичните прогнози по региони и ще подхващат обработка на настилките в секторите, където има предпоставки за замръзване и хлъзгавост по усойните места.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще вземат участие към 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н.

По опорните пунктове има инертни материали за обработка на настилките, като доставките за зимния сезон 2020/2021 не престават.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР