Тръгва делото за взривения банкомат на ДСК Ето го Евгени,

...
Тръгва делото за взривения банкомат на ДСК Ето го Евгени,
Коментари Харесай

Вижте тежката история на Евгени, който взриви банкомата...

Тръгва делото за взривения банкомат на ДСК Ето го Евгени, взривил банкомат в "Тракия " СНИМКИ

Историята на Жоро Милионера се повтаря още веднъж. Това стана ясно на делото против 22-годишния Евгени Недеалков, който дава отговор пред магистратите по повдигнатите обвинявания за взривяването на банкомата на ДСК в ж.к. „ Тракия “ и още един в София. Общото е, че отмъкнатите към 220 000 лв. от банката към момента са в неопределеност. Илия е бил арестуван със сумата от 600 лв. в джоба си.

„ Ако се беше обогатил с 200 000 лв., няма логичност да се върне да прибира от Бургас една кола за 3 000 лв.. Това е в случай че се одобри изказванието на прокуратурата, че е избягал с парите “, заяви озадачено юрист Светлана Паскалева, която пази Евгени.

Припомняме, че случаят стана към 4,35 ч. преди разсъмване, на 7 юли м.г. Тогава Евгени и неговият съизвършител Илия използваха горивно-кислородна примес, с цел да взривят клона на ДСК, а тежката врата на банкомата отхвърча на най-малко 10 метра и падна на алеята, където по знамение не е имало човек.

Илия се укри в Турция и не участва на съвещанието. Той е открит, само че единствено по данни.

Днес стана ясно, че Евгени е имал доста тежък живот. Израснал е без татко. Има няколко братя и сестри, които са били гледани от баба им и дядо им. Те са живеели в доста безпаричен регион в Молдова, а това принудило майка им да замине да работи в Турция като домашна помощница. Тя е там от 20 години. Въпреки всички житейски неволи, Евгени намерил сили да запише висше обучение и даже постоянно ходел в Турция при майка си, където работел във фабрика за мебели, с цел да може да подкрепя фамилията си. Всичко това завършило предходната година, когато той беше задържан в Бургас за взривяването на банкомата на ДСК в ж.к. „ Тракия “.

Защитничката на Евгени Светлана Паскалева изиска делото да бъде прегледано по съкратената процедура – без разпит на очевидци, движимости лица и събиране на нови доказателства. Така, в случай че бъде приет за отговорен, присъдата на Евгени ще бъде редуцирана с 1/3. По закон за сходно закононарушение се планува от 10 до 20 години затвор.

В правосъдната зала представител на банка ДСК изиска сдружението да бъде конституирано като цивилен просител, а сумата на желае е 214 000 лв..

Паскалева отвърна с изказването, че още предходната година е поискала информация от прокуратурата дали парите са имали застраховка и дали са били възобновени. Ако е по този начин, то искът може да бъде отритнат от съда.

Тези доказателства ще бъдат събрани и показани пред магистратите на идващото съвещание, когато се чака да бъде прочетена и присъдата на 22-годишното момче.

Делото беше отсрочено за 17 май, а парите остават в неопределеност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР