Тръгна делото срещу бившия районен прокурор на Кнежа. То се

...
Тръгна делото срещу бившия районен прокурор на Кнежа. То се
Коментари Харесай

Почва делото срещу бившия районен прокурор на Кнежа

Тръгна делото против някогашния областен прокурор на Кнежа. То се преглежда в Специализирания углавен съд, оповестяват от пресцентъра на прокуратурата.

Красимир Кирилов, който до неотдавна е бил прокурор в СГП, е упрекнат в длъжностно закононарушение. По данни на държавното обвиняване в интервала 6 април до 22 декември в качеството му на длъжностно лице, нарушил служебните си отговорности. С 2 постановления разпоредил връщането на два багера-товарача на лица, които не са техни притежатели. С това той набавил за тях полза и нанесъл щета на притежателя – лизингово сдружение, в размер на 119 750,55 лв..

Единият от багерите бил предаден на неправоимащо лице по негово искане, само че при при липса на доказателства за благосъстоятелност и при съществуване на подадена молба в Районната прокуратура за връщане на машината от действителния й притежател.

Молбата на лизингодателя била оставена без разглеждане, той небил и известен за произнасянето на прокурора. Претендиращото без правно съображение лице получило на ръка постановлението за връщане на Кирилов и владението върху материалното доказателство.

Другата машина била предадена на друго неправоимащо лице, макар че собствеността му не била неизяснена, защото номерът на рамата е бил пренабиван.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР