Трагичен инцидент с жертва стана вчера на автомагистрала „Тракия“. Жена

...
Трагичен инцидент с жертва стана вчера на автомагистрала „Тракия“. Жена
Коментари Харесай

След като кола уби пешеходка на Тракия: Къде ще се търси вина?

Трагичен случай с жертва стана през вчерашния ден на автомагистрала „ Тракия “. Жена загуби живота си в опит да пресече скоростния път. Тя беше блъсната и прегазена от лек автомобил.

Припомняме, че кошмарния удар стана към 17 часа. 45-годишната жена живеела в близко село до бензиностанцията на автомагистралата, в която работела. Стана ясно, че тя имала рожден ден и бързала да се прибере, с цел да чества с околните си.

Изниква обаче един въпрос. Кой ще понесе отговорност за погубения човешки живот – от една страна. И от друга – законът категорично споделя, че е неразрешено придвижването на пешеходци по автомагистралите.

Ето го и него:

„ Автомагистралите и скоростните пътища са особено построени и обозначени с пътен знак пътища.

На път, обозначен като автомагистрала или скоростен път със съответния пътен знак, е позволено придвижването единствено на коли и мотоциклети, чиято градивна оптималната скорост надвишава 50 km/h. Движението на други пътни транспортни средства, както и придвижването на пешеходци, воденето на животни и навлизането на коли, теглещи пътни транспортни средства с гъвкава връзка, е неразрешено. “

„ В такива случаи, в случай че няма алкохол и скоростта не е превишена какво следва за водача?, “ питат хора в обществената мрежа.

„ В щатите, в случай че те блъснат на автомагистралата, автоматизирано се завежда произвеждане за самоубийство. Тук нямам доверие да е същото, “ разяснява мъж.

„ В криминалистиката би трябвало да се води трагичен случай и водача да няма никаква виновност, “ написа различен.

„ За пешеходци е неразрешено да са на пътя на автомагистралите. Съответно и съгласно това, което съм виждал в практиката, всичко отпада още в досъдебното произвеждане. Разбира се, бъдейки в България, има прекалено много " в случай че " -та, които могат да се обадят и с изключение на психическите контузии, индивидът може да преживее и конфликт с нашата правосъдна система, което е още по-тежко психическо преживяване.

Чисто законово - няма основателна причина да го водят отговорен. Но водата от кладенците постоянно може да почне да приижда, “ разясняват още.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР