Трагедията в Бургас повдигна един важен въпрос - готови ли

...
Трагедията в Бургас повдигна един важен въпрос - готови ли
Коментари Харесай

Готова ли е Столичната община за предстоящия зимен сезон?

Трагедията в Бургас повдигна един значим въпрос - подготвени ли са останалите общини да се оправят с сходни бедствени обстановки. Примерът е от Столичната община. Вижте дали София е подготвена да посрещне зимния сезон.

София
Красимир Димитров, шеф на Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столична община: 23 хидро-метео станции, които следят равнищата на реките, които влизат към София и отиват към река Искър, плюс имаме основана организация за взаимоотношение и съгласуваност с Национален институт по метеорология и хидрология, за информация за преваляванията и за техните станции, които са по поречието на Искър.
Освен сензорите, които наблюдават равнищата на водата, сериозните точки са под непрекъснато наблюдаване.

Красимир Димитров, шеф на Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столична община: Оперативен център следи сериозните точки, които са нашите екипи открили, плюс това разполагаме с екипи, които бързо отстраняват, примерно, дървета, строителни материали, дружно със столичен инспекторат, дружно с други дирекции на Столична община, сме въвели незабавно справяне с проблемите.
Дори и да има мощни превалявания като тези в Бургас, от Столичната община подсигуряват, че ще са подготвени за реакция. Подготвени са и за първите снеговалежи. Бюджетът на общината за 2017 година беше повишен на близо 2 милиарда лв.. 20 милиона са планувани за снегопочистване.

Стефка Енчева, шеф бранш " Инвестиционен надзор " към Столичен инспекторат: Към сегашния миг е осъществена инспекция в 11 компании, които ще се включат в снегопочистването на столицата, като седем са за урбанизираната територия и 4 за част от Политическа партия " Витоша " и част от общинските пътища. Направена е инспекция, всички компании са подготвени, в снегопочистването ще се включат към 240 броя снегорини и 24 броя роторни снегорини за разчистване на тротоарите.
От Столична община твърдят, че разполагат и с нужния бюджет, и с нужната организация, с цел да бъдат избегнати неподходящите последствия, при положение на повреда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР