Трагедията в Алпите, при която загина 52-годишна българка и още

...
Трагедията в Алпите, при която загина 52-годишна българка и още
Коментари Харесай

Оцелял при трагедията в Алпите: Екскурзията беше поредица от грешки

Трагедията в Алпите, при която почина 52-годишна българка и още петима ски-алпинисти, е била поредност от неточности. Според един от оживелите, групата от 14 души се е изгубила няколко пъти в планината.

Оцелелият екскурзиант Томазо Пичоли твърди пред италианската телевизия РАИ, че преходът от Шамони до Цермат е бил неосъществим за прекосяване в този ден поради неприятната метеорологична прогноза, която продължавала втора седмица в Алпите.

"Това беше доста сложна екскурзия и не трябваше да се прави за 1 ден, още повече, че в 10 часа сутринта времето щеше да се утежни. Дори мислено не би трябвало да ти мине сходно нещо ", споделя той, представен от БТВ.

Сред починалите е лидерът на групата Марио Кастильони и брачната половинка му Калина Дамянова, които имали организация за образуване на планински експедиции.

Според Пичоли групата не била предизвестена, че екскурзията ще бъде дълга и натоварваща. "Загубихме се 4-5 пъти. Трябваше аз да повеждам групата, тъй като се оказах единственият, който имаше работещ джипиес”, добави Пичоли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР