Трагедията с 39 китайци, които бяха открити мъртви в хладилен

...
Трагедията с 39 китайци, които бяха открити мъртви в хладилен
Коментари Харесай

Защо трафикантите на мигранти използват хладилен камион

Трагедията с 39 китайци, които бяха открити мъртви в хладилен камион в британското графство Есекс, породи доста въпроси. Като един от тях е за какво хора се транспортират въобще при такива условия, несъвместими с живота.

По този проблем специалист е приказвал пред " Дейли Мейл ". Той споделя: " При инспекция с термокамера не може да се уловят живи същества в хладилен резервоар. При сканиране от естествен резервоар се виждат силуети на хора (сиви сенки върху синия заряд). Докато в хладилен резервоар камерите за термично изображение не работят. "

Експертът, който е държавен чиновник, изяснява: " Такива контейнери са просто прекомерно студени - и не може проверяващият да откри източниците на топлота, които са вътре в тях. "

" Това знаят трафикантите на мигранти, което потвърждава, че те са умни. Те непрестанно търсят нови малки врати - както и в този случай, за жалост приключил със гибел на почтени хора, те са били вътре като хванати в капан “.

Полицията проверява на фона на злокобните открития - 39 натрупа.

Друг държавен чиновник удостоверява изказванията нагоре: " Не можем да откриваме следи от хора в такива контейнери благодарение на нашето налично съоръжение. Тези хора нямаха никакъв късмет да оцелеят. Дори в случай че охлаждането е изключено вътре, те са на процедура херметически затворени и всеки, който стои там дълго време, се задушава и умира. В ковчезите има повече въздух, в сравнение с в такива контейнери ", написа Bild.

Незаконната имиграция във Англия не е някакво ново събитие. Местни поданици са съобщавали в полицията за докери на мигранти. Нелегалните чужденци са били прехвърляни от камиони в минибуси и превозени по-нататък. Намирани са планини от изхвърлени паспорти. Мигрант си е търсил да вземем за пример обувките при сходен трансфер.

Починалите през нощта в сряда към 2:30 часа на площадката на промишлен парк Waterglade в град Грейс. Полицията е била известена за случая час преди неизвестен глас да подаде сигнала.

Полицията арестува водача на камион Морис " Мо " Робинсън (25) в сряда по съмнение за ликвидиране, което в четвъртък беше удължено на още 24 часа задържане под стража. Решаващо за следствието беше дали мигрантите са мъртви при идването си и дали той е забъркан в събитията на гибелта - като част от прехвърлянето на мигранти до крайната им цел.

Днес стана ясно и че още двама души са били задържани във Англия по време на следствието. Мъж и жена на 38 години от Уорингтън са хванатите по съмнения, че са част от група за трафик на хора и са виновни за гибелта на мигрантите, прибавят още органите на реда. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР