Трагедия разтърси Благоевград - прочутата куклена актриса Спасунка Вълкова, една

...
Трагедия разтърси Благоевград - прочутата куклена актриса Спасунка Вълкова, една
Коментари Харесай

Трагедия: Известна актриса и синът й издъхнаха от Covid в един ден

Трагедия раздруса Благоевград - фамозната куклена актриса Спасунка Вълкова, една от доайените на общински куклен спектакъл в Благоевград, и синът й Стоян, издъхнаха в един и същи ден, покосени от Ковид, съобщи struma.com.

Болестта ги застигнала в Пирея, където живеят. Въпреки траялата с дни битка на локалните лекари майката и синът й се оказали по-слаби от подлия вирус. Новината бързо се популяризира измежду приятелите на Стоян - Цоне. Известен майтапчия, артистичен и безпределно приветлив, по този начин го разказват тези, които го познават.

Спасунка Вълккова е измежду създателите на кукления спектакъл в регионалния център и една от първите, положили основите на кукленото театрално изкуство в Благоевград, всички в средите на артистите я познават. Заминали със сина си на гурбет в Пирея, само че за жалост срещата им с ковид се оказала съдбовна.

Близки на фамилията предизвикаха акция за набиране на средства за двете погребения. Приятели на Цоне дадоха банкова сметка, по която всеки, който ги познава може да помогне, с цел да се платят разноските за погребенията.

Ето банковата сметка:

GR1501101910000019161035969
KOLCHEVA NATALYA STEFANOVA National bank of Greece
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР