Трафикът по магистрала “Тракия продължава с пълна сила32-ма преселници са

...
Трафикът по магистрала “Тракия продължава с пълна сила32-ма преселници са
Коментари Харесай

Афганистанец загина в микробус, спукал гума

Трафикът по автомагистрала “Тракия ” продължава с цялостна мощ
32-ма преселници са ранени, 11-годишно дете бере душа в болница

Издирват водача пакистанец

Микробус, препълнен с 46-ма афганистанци, спука гума и катастрофира на автомагистрала “Тракия ”. Един от незаконните мигранти издъхна в кола за спешна помощ на път към болничното заведение, а 32-ма бяха ранени. Най-тежко е положението на двама от тях, които са в реанимация - 11-годишно дете с комбинирана гръдна и черепно-мозъчна контузия и мъж със строшен шиен прешлен.

Сигналът за случая, станал в региона на Чирпан е бил подаден в 5,00 на разсъмване. На разпитите част от преселниците разказали, че микробусът се движел със скорост 80-90 км/ч, когато гръмнала задната лява гума. Шофьорът, който по думите на мигрантите бил пакистанец, изгубил надзор над кормилото. Микробусът се блъснали два или три пъти в мантинелата вдясно, една от вратите му се отворила и неколцина от натъпканите вътре хора, изпаднали от каросерията и потърпевши най-вече.

Пътуващ на предната седалка разрушил с глава панорамното стъкло, а водачът избягал в тъмното. До късно нощес не беше арестуван, не бе доказана информацията, че е чужденец. На място, с цел да возят ранени, пристигнали всички дежурни в неделното утро коли за спешна помощ от Стара Загора, Чирпан и близката община Братя Даскалово. След прегледи, осем по-леко потърпевши били освободени, а 24 от ранените били признати в разнообразни отделения, където да останат под лекарското наблюдаване.



Афганистанци останаха с часове в болничното заведение в Стара Загора, където лекарите преглеждаха техни сънародници.

Афганистанците настояват, че са влезнали незаконно от Турция в България преди 5 дни и са се крили по горите, преди да бъдат качени като добитък в микробуса. Казват още, че не били платили на трафикантите, които се движели пред микробуса с пилотна кола. Автомобилът е бил разпознат и по обед служители на реда го засекли в региона на Велинград. Водачът бил задържан. От Министерство на вътрешните работи не оповестиха дали е българин или чужденец, а единствено, че е обвинен като уредник на транспорта на групата, аварирала край Чирпан.

Около час преди злополуката служители на реда в Пловдивско заловили различен микробус на “Тракия ” с 50 афганистанци и двама каналджии българи. Смяташе се обаче, че двата случая не са свързани.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР