Трафикът на хора продължава да бъде сериозна заплаха в ЕС

...
Трафикът на хора продължава да бъде сериозна заплаха в ЕС
Коментари Харесай

Мария Габриел: Трафикът на хора продължава да бъде сериозна заплаха в ЕС

Трафикът на хора продължава да бъде сериозна опасност в Европейски Съюз макар постигнатия през последните години прогрес “. Това сподели вицепремиерът Мария Габриел по време на среща с координатора на Европейски Съюз за битка на трафика с хора Диан Шмид, която е на публично посещаване в България.

Габриел добави, че трафикът на хора е тежко закононарушение, което няма пол и възраст-засяга дами, мъже и деца.

Двете разискаха настоящата обстановка в България, провокациите и нужните дейности за осъществяването на Стратегията на Европейски Съюз за битка с трафика на хора (2021-2025) и на Директива 2011/36/ЕС по отношение на предотвратяването и битката с трафика на хора и отбраната на жертвите от него.

Във фокуса на полемиката на вицепремиера и европейския координатор бяха нуждата от повишение на осведомеността на обществото и характерните уязвими групи, закрилата на жертвите на трафик на хора и съдействието в региона на правоприлагането. Мария Габриел акцентира и на интернет като постоянно употребявано от трафикантите средство за привличане на жертви и нуждата от по-добра осведоменост за заплахите в онлайн пространството.

„ Пътят напред за по-голяма успеваемост в битката с трафика на хора изисква съгласуван метод, включващ правоприлагането, локалните и националните управляващи и частния бранш. Важно е да съсредоточим дейностите си върху предварителната защита, правосъдното гонене на трафикантите, отбраната на жертвите и поддръжката за оживелите. Координацията на национално и европейско равнище и задължението за взаимна работа са в основата за постигането на по-добри резултати в битката с трафика на хора “, акцентира Мария Габриел.

По време на визитата си Диан Шмит ще се срещне и с членовете на Националната комисия за битка с трафика на хора, ангажираните по казуса институции, както и с представители на неправителствени организации в България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР