trafficnews.bgЦените не отказват туристите от посещение на южното испанско крайбрежиеИспанският

...
trafficnews.bgЦените не отказват туристите от посещение на южното испанско крайбрежиеИспанският
Коментари Харесай

Една българска заплата стига за...

trafficnews.bg
Цените не отхвърлят туристите от посещаване на южното испанско крайбрежие


Испанският курорт Марбея е сърцето на Коста дел Сол – южното испанско крайбрежие.

Градът постоянно е именуван испанското Сен Тропе и е сравняван с Монте Карло, Френската Ривиера и Монако.

Голяма част от туристите са платежоспособни европейци, а жилища имат скандинавци, руснаци, заможни немци, швейцарци и така нататък

Едни от най-богатите гости идват в курортното градче със своите яхти, чиито цени са от милион евро нагоре. Те дебаркират на яхтеното пристанище Пуерто Банус, на което са ситуирани и магазините за облекла на международните марки.  



На крайбрежната алея паркират финален модел ферарита, бентлита, поршета и ламборгинита. Картите за паркиране са годишни и костват по 1825 евро всяка.

В града непрекъснато живеят към 115 хиляди души, само че през лятото популацията нараства.

Марбея притегля с чистите плажове, парковете с палми, красивите гледки, елегантните хотели и несъмнено с нощния живот.

Тук среща си дава международният хайлайф. По тази причина курортът изобилства от елитни заведения за хранене и тузарски нощни питейни заведения. За някои от тях е нужна резервация най-малко два месеца преди да ги посетите. Ако решите да откажете направената резервация в топ ресторант, от кредитната карта автоматизирано ви се дърпат по 50 евро за всяко непокътнато място.

Сепаретата в най-популярните нощни клубове се резервира против ангажимент за консумация на алкохол от най-малко 1500 евро на вечер.  

Обядите и вечерите в сходни заведения за хранене могат да ви се сторят цяло положение. В ресторант на яхтеното пристанище четири пилешки супи костват 80 евро, а обяд за две фамилии с по две деца на топ локациите коства сред 600 и 900 евро, според от типа вино, което употребяват.

Има несъмнено и места, където цените не са толкоз бомбастични. Тях обаче ги знаят локалните, а туристите постоянно избират известните заведения за хранене, клубове и басейни, откъдето наложително се отбелязват и запечатват най-хубавите моменти от престоя си с безчет селфита и фотоси. Именно на басейните купонът е денонощен. Диджеи пускат летните шлагери през целия ден и цяла нощ. Партита се вършат и на плажа до морето, най-често в неделните дни. 

Предпочитано място за разходки е крайбрежната алея, наричана от локалните Пасео. Тя е дълга няколко километра и минава около къщите на първа линия.

При ясно време от Марбея може да се видят континента Африка и Гибралтар, който е британска територия. Някои туристи отскачат до полуострова за ден разходка, като пресичат единствената в света самолетна писта, през която минава авто трафик.

По-надолу от Гибралтар е Тарифа, която е най-южната точка на Европа и е с изход на Атлантическия океан. Мястото е извънредно прохладно и притегля най-вече сърфисти.

В посока на изток от Марбея са курортите Беналмадена и Тормолинос, а на 30-40 минути с кола е Михас – селото, в което единственият превоз са магаретата и откъдето се разкриват красиви гледки към Коста дел Сол. Много българи стигат до Марбея с директните полети от София до Малага, след което наемат кола или хващат междуградски рейс от летището до автогарата в курорта.

Близкият град Малага също има с какво да впечатли туристите, които решат да го посетят.  

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР