trafficnews.bgГласуват до месец новата програма за насърчаване на раждаемостта в

...
trafficnews.bgГласуват до месец новата програма за насърчаване на раждаемостта в
Коментари Харесай

Помощ до 1700 лева за родено дете в Пловдив! Родителите - да са образовани и без дълг към хазната

trafficnews.bg
Гласуват до месец новата стратегия за поощряване на раждаемостта в Общината

Еднократна помощ за всяко дете на образовани родители, с осигуровки и без борчове към Община може да бъде давана от следващата година. Това планува планът на Програмата за разпределяне на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта и развъждането на деца на територията на Община Пловдив.

Предложението е от Вътрешна македонска революционна организация, а наредбата е качена на уеб страницата на Община Пловдив. Това значи,  че до месец тя може да бъде гласувана в локалния парламент, а в случай че събере нужните гласове да влезе в действие. В предлагането е записано, че еднократното субсидирането влиза в действие от новата календарна година.

Според наредбата родители на първо дете, които имат приблизително обучение би трябвало да им бъдат изплащани 200 лв., за такива с бакалавърска степен - по 250 лв., а за магистри - 300 лева Съответно за второ и трето дете помощите се усилват. За второ дете сумите са 500,600 и 700 лв., а за трето дете надлежно – 1300, 1500 и 1700 лв..

За близнаци сумата е за всяко дете, като тя се пресмята на база на предходните деца на родителите.  В наредбата написа още, че при друга степен на обучение, еднократната парична помощ се пресмята въз основата на по-благоприятното събитието за жителите -  взима се поради родителят с по-висока степен на обучение.

Парите се изплащат въз основата на броя на децата на майката, а не на бащата, написа още в проектонаредбата.



Задължително е родителите да са с адресна регистрация в Пловдив, като за непрекъснат адрес би трябвало да са най-малко от две години, а за сегашен – 3 години. Другото изискване е родителите да нямат спрени здравно-осигурителни права и отговорности към Община Пловдив.

В претекстовете е записано, че приблизително през последните години  в Пловдив се раждат към 3000 деца. Въпреки незнайните – какво е образованието на родителите, кои са с адресна регистрация и отговорности към Общината, може да се направи приблизителни планове, а сумата, нужна за програмата да варира.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР