trafficnews.bgДвама затворници от пловдивския затвор повдигнаха дело срещу Главна дирекция

...
trafficnews.bgДвама затворници от пловдивския затвор повдигнаха дело срещу Главна дирекция
Коментари Харесай

Затворници от Пловдив поискаха по 30 бона - живеели в мизерия и стрес

trafficnews.bg

Двама пандизчии от пловдивския затвор повдигнаха дело против Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията ” за неприятни условия в килиите. В подадения иск те желаят да им бъде изплатено обезщетение в размер на 30 000 лв..

Те са се жалвали от засегнатост, отвращение, стрес, терзания, психичен дискомфорт за интервала в продължение на четири години от 2015г. до 2019 година, до момента в който т изтърпяват наказването отнемане от свобода  пловдивския затвор. Други недоволства са били липса на задоволително жилищна, падат се под 3 кв. м. чиста повърхност на човек, неприятни хигиенични условия в килиите. Същите са мръсни, в тях имало дървеници, хлебарки и гризачи, липса на непрекъснат достъп до течеща вода и хигиеничен възел.
 
Оказва се, че единият от пандизчиите има редица болести, едно от които на сърдечно-съдовата система. В съда той имал искания, че не е лекуван съответно, само че по време на съвещанието били показани документи, оспорващи изказванието му. Няколко пъти той бил настаняван в болнично заведение и преглеждан от експерти.

Относно съществуването на инсектициди и гризачи в в пандиза се твърди, че имало подписан централен контракт с обезпаразитяваща компания, която идва шест пъти годишно. Заразените с дървеници дюшеци, спално долни дрехи и одеяла се бракуват, а до бракуването им се съхраняват настрана от незаразените.

Въпреки мераците на лишените от независимост да изкарат лесни пари, магистратите отсъдиха част от настояването им като безпричинно, а самите изказвания не са потвърдени. Все отново Административен съд Пловдив осъди Групово дело “Изпълнение на наказванията ”, за неприятните условия зад решетките. Лишените от независимост въпреки всичко не си потеглиха с празни ръце, те ще получат по 1 700лева всеки за изтърпените унижения.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР