Традицията досега е била не по-късно от седмица след връщането

...
Традицията досега е била не по-късно от седмица след връщането
Коментари Харесай

Радев да разпусне парламента на 2 февруари – тъкмо навреме за празника

„ Традицията до момента е била не по-късно от седмица след връщането на последния мандат президентът да разпусне Народното събрание “, разяснява през днешния ден в коридорите на Народното събрание Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Според нея Конституцията е напълно ясна, макар че няма период, в който президентът да разпусне Народното събрание и да издаде декрет, с който да назначи служебното държавно управление. „ Традицията, практиката до момента е не повече от седмица след връщането на третия, финален мандат президентът да издаде този декрет и Народното събрание да бъде разхлабен “ – обясни острието на ГЕРБ.

От друга страна през днешния ден Централната изборна комисия уточни, че има подготвеност да създаде избори на 2 април. Според ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова за 26 март няма да може да се достави нужното количество хартия, а и 50 календарни дни били нужни за разролването на същата, каквото и да значи това.

В общественото пространство от няколко дни се завъртат две вероятни дати за осъществяване на (поредните) изключителни парламентарни избори – 26 март и 2 април.

26 март наподобява все по-непостижима дата – това значи президентът да издаде декрет за разпускането на Народното събрание в околните два дни.

Но в случай че изборите са на 2 април, то значи президентът би трябвало да разпусне депутатите на 2 февруари. Тъкмо в точния момент за празника...

Така де, и те са хора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР