Традиционното неделно училище за деца по вероучение стартира тази седмица

...
Традиционното неделно училище за деца по вероучение стартира тази седмица
Коментари Харесай

Безплатно църковно училище по вероучение от тази неделя в Асеновград

Традиционното неделно учебно заведение за деца по вероучение започва тази седмица в Асеновград. То е гратис за всички малчугани, които желаят да се включат, като възрастово ограничаване за тях няма. Часовете се организират в църквата " Света Богородица-Благовещение " в Асеновград и не престават през цялата образователна година - от октомври до началото на лятната почивка. За образованието на децата се грижи специфичен учител.
Заниманията са един път седмично - всяка неделя към 11:00 ч., откакто завърши богослужението. Учебните часове минават под графика на авансово готова стратегия. На мултимедия за децата се прожектират детски църковни филми за християнството. Когато наближи Великден пък малчуганите се учат на другите традиции, като рисуват и боядисват яйца, оцветяват икони и други.
" Целта не е да бъдат направени богослови, а да се срещнат с обикновени неща от християнството. Например, научават молитвата " Отче наш ", както и метода, по който би трябвало да се кръстят. За някои от по-големите празници, като Рождество Христово, децата приготвят разнообразни стратегии, с които се показват, рецитирайки стихове и така нататък ", изясни за Actualno.com основателят на концепцията отец Веселин Хаджиламбрев.
Той акцентира, че задачата на неделното учебно заведение по вероучение е най-малките асеновградчани да научат главните истини на православната религия. В предходните години в самодейността са се включвали към 15 деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР