Традиционното неделно училище за деца по вероучение стартира тази седмица

Традиционното неделно училище за деца по вероучение стартира тази седмица ...

Безплатно църковно училище по вероучение от тази неделя в Асеновград.

Традиционното неделно училище за деца по вероучение стартира тази седмица в Асеновград. То е безплатно за всички малчугани, които желаят да се включат, като възрастово ограничение за тях няма. Часовете се провеждат в църквата "Света Богородица-Благовещение" в Асеновград и продължават през цялата учебна година - от октомври до началото на лятната ваканция. За обучението на децата се грижи специален преподавател.
Заниманията са веднъж седмично - всяка неделя около 11:00 ч., след като приключи богослужението. Учебните часове преминават под графика на предварително подготвена програма. На мултимедия за децата се прожектират детски църковни филми за християнството. Когато наближи Великден пък малчуганите се учат на различните обичаи, като рисуват и боядисват яйца, оцветяват икони и други.
"Целта не е да бъдат направени богослови, а да се запознаят с елементарни неща от християнството. Например, научават молитвата "Отче наш", както и начина, по който трябва да се кръстят. За някои от по-големите празници, като Рождество Христово, децата подготвят различни програми, с които се представят, рецитирайки стихове и т.н.", обясни за Actualno.com инициаторът на идеята отец Веселин Хаджиламбрев.
Той подчерта, че целта на неделното училище по вероучение е най-малките асеновградчани да научат основните истини на православната вяра. В предишните години в инициативата са се включвали около 15 деца.

Източник: actualno.com