Традиционно едва около 20% от времето в годишната пресконференция на

...
Традиционно едва около 20% от времето в годишната пресконференция на
Коментари Харесай

Дарина Григорова: Във вътрешната политика на Русия се прокрадват проблеми, обратнопропорционални на успехите ѝ във външната

Традиционно едвам към 20% от времето в годишната конференция на Владимир Путин е отдадено на външната политика. Повечето въпроси към него са вътрешнополитически. 
 
Това сподели за предаването „ 12+3 “ по " Хоризонт " преподавателят по „ Руска история “ в Софийския университет „ Свети Климент Охридски “ доцент Дарина Григорова . От отговорите проличава, че във вътрешната политика се прокрадват проблеми, които са обратнопропорционални на триумфите във външната, разяснява тя. Отговорите на Путин са дипломатични и демонстрират внимание по отношение на идните избори:

Имаше въпрос дали силовите служители - от министерството на защитата и т. н. не са в действителност същинската пета колона, тъй като пречат на бизнеса. Путин артистично отговори с един факт от негов диалог с шефа на ФСБ, че когато във ведомство, не посочи какво, преди половин година са създали акция и надлежно са арестувани служители за злоупотреби и пратени в " зони не толкоз отдалечени от центъра " както споделят, назначените нови служители правят същото, т.е. корупцията продължава. Тук Путин артистично припомня тази обстановка с Николай Първи от 19-ти век, който си приказва с бъдещия Александър Втори: " В Русия не крадат единствено двама: това сме аз и ти ". Опитва се елегантно да заобикаля проблеми, които са доста съществени. По отношение на спорта да вземем за пример, за въпросния Родченков имаше доста мощен въпрос за какво той (Родченков), който е бил обвинен в незаконна търговия с допинг, който има опит за самоубийство и въобще нестабилна душeвност, е бил назначен отпред на Руската организация за допингите и ще има ли наказване за тези, които в действителност са го назначили. На това Путин дава отговор: " Аз знам кой го е направил, само че за какво да приказваме за това? Да, назначението му е неточност ". И нищо повече. За Украйна имаше два въпроса. Путин загатна, несъмнено, обичайна историческа информация, която беше грамотна, само че на едно място загатна, че в случай че Донбас не се пази самичък, не с съветска помощ, ще се случи нещо по-лошо от Серебреница от страна на украинските националистични батальони.
Григорова посочи, че Путин изкусно е туширал въпроса за неналичието на действителна мощна опозиционна кандидатура за президентския пост, както и че до момента не е бил заложен сериозен въпрос за положението на просветителната система.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР