Традиционно доброто сътрудничество между военноморските сили на България и Гърция

...
Традиционно доброто сътрудничество между военноморските сили на България и Гърция
Коментари Харесай

Сътрудничеството между военноморските сили на България и Гърция обсъдиха контраадмирал Кирил Михайлов и вицеадмирал Стилиянос Петракис

Традиционно положителното съдействие сред военноморските сили на България и Гърция беше във фокуса на диалозите сред командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов и началника на Главния щаб на Военноморските сили на Република Гърция вицеадмирал Стилиянос Петракис.

На срещата, която се организира в границите на тридневното посещаване на гръцката военна делегация в нашата страна, беше обрисувана взаимната работа по планове по партньорски стратегии, както и бъдещи учения на Военноморски сили на двете страни. Вицеадмирал Петракис беше осведомен с задачата, дилемите, състава и плановете за развиване на българските Военноморски сили.

Двамата командващи разискаха и настоящата обстановка в района на Черно море, както и значимостта на съдействието сред военноморските сили на страните-членки на НАТО за опазване на сигурността и обезпечаване на сигурността на корабоплаването.

По време на визитата на гръцката военна делегация във Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ пред вицеадмирал Петракис бяха показани организацията на образователния развой, плановете за развиване на морското обучение в България и актуалните тренажори и симулатори, на които се образоват курсантите и студентите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР