Традиционният парад в Париж по повод френския национален празник започна

...
Традиционният парад в Париж по повод френския национален празник започна
Коментари Харесай

Франция празнува! В Париж започна парадът по повод Деня на Бастилията

Традиционният церемониал в Париж във връзка френския народен празник стартира с прекосяване на авиационната група " Патрулите на Франция ", при което небето над френската столица се оцвети в синьо, бяло и алено - цветовете на френския трибагреник. Парадът се организира в стратегически миг, когато войната се завърна на европейския континент, съобщи Франс прес.

Френският президент Еманюел Макрон поздрави военните, до момента в който минаваше с боен автомобил по фамозния бул. " Шанз Елизе " под жаркото слънце, преди да се настани на формалната естрада на площад " Конкорд " в наличието на висши държавни представители.

След края на парада, към 13,10 ч. локално време президентът ще даде първото си телевизионно изявление след преизбирането си през април. Президентът ще приказва пред две водещи френски медии в миг на комплицирана вътрешнополитическа конюнктура след неуспеха на неговата коалиция на последните избори да завоюва безусловно болшинство в долната парламентарна камара.

" Да споделим огъня " е тематиката на тържествения церемониал тази година. Тази тематика съдържа в себе си три значими послания - за връзката сред армията и народа, за пламъка на Съпротивата, въплътен в облика на Юбер Жермен, последния притежател на Ордена на Освобождението, който умря предходната година и за олимпийския огън, който сега гори във Франция в очакване на Олимпийските игри в Париж през 2024 година Медалите за олимпийците и параолимпийците също ще бъдат показани през днешния ден по време на парада.

Общо към 6300 души вземат участие в парада тази година, от които 5000 са участниците в пешия марш. В парада са включени и 64 самолета, един дрон, 25 хеликоптера, 200 коня и 181 моторизирани транспортни средства.

Пешият марш в границите на парада беше открит от знамената на деветте поканени да вземат присъединяване непознати страни - множеството, от които са съседи на Русия или на Украйна - България, Естония, Литва, Латвия, Полша, Чехия, Словакия, Унгария и Румъния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР