Традиционните конни надбягвания за Тодоровден отново ще предизвикат интереса на

...
Традиционните конни надбягвания за Тодоровден отново ще предизвикат интереса на
Коментари Харесай

100 лв. награда за на-бързия кон на Тодоровден в Асеновград

Традиционните конни надбягвания за Тодоровден още веднъж ще провокират интереса на асеновградчани в утрешния празничен ден. Те ще се проведат тази събота (16.03.19 г.), а в празника се чака да се включат голям брой поданици и посетители на града.
Шествието ще тръгне точни в 9:00 ч. от изравнителния басейн в квартал „ Изток” в Асеновград и ще доближи до параклиса „ Свети Тодор” в местността " Параколово ". Там ще се бъде отслужен водосвет и работа за здраве и благополучие. Честването на празника ще стартира в 10:00 ч. на свободния терен, намиращ се на 500 метра вляво от бензиностанцията при изхода на Асеновград, в посока Кърджали.
Стартът на обичайните конски кушии е плануван за 11:00 ч. на същото място. Освен победител в надбягванията, ще бъдат определени също най-атрактивни кон и ездач. Основно условие към участниците в обичайните кушии е те да са навършили пълноправие, а конят им да бъде оседлан с юзда и седло. В дисциплината по тичане спортните екипи ще би трябвало да преминат дистанцията от 800 метра. Първенецът ще бъде награден със 100 лв.. За второ място е планувана премия от 80 лв., а класиралият се трети ще получи 50 лв.. 50 лв. е и избраната премия за най-атрактивен кон и ездач.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР