Традиционната Панорама на комедиите Завеса под звездите“ в лятно кино

...
Традиционната Панорама на комедиите Завеса под звездите“ в лятно кино
Коментари Харесай

Панорама на комедиите в Пловдив

Традиционната Панорама на комедиите „ Завеса под звездите “ в лятно кино „ Орфей “ ще показа на пловдивчани постановки с обичани за публиката артисти на водещи театри и продуцентски къщи в страната.

С четири министър председатели за Пловдив и пет заглавия с премиера на открита сцена вземат участие Народният спектакъл, Сатирата, Театърът на Армията,  Драматичните театри на Русе и Габрово, театралните къщи “База Х ”, „ Вива Арте ” и други

Стартът е на 13ти юни със сборния юбилеен театър на Мариус Куркински . Комедийното трио Даниел Пеев, Бойко Кръстанов и Явор Бахаров ще взривят публиката с „ Джийвс и Устър в Пределно неразбираемо “ на 18 юни, както и с най-гледаното комедийно заглавие от лято 2022 – „ Отчаяни съпрузи “ два дни преди този момент. Михаил Билалов ще ни разноски със спомените на мафиотски необут из златното десетилетие на подземния свят в България в „ БУМ-БУМ “ – Еволюция на незаконното мислене “ на 16 юни.  Юлиян Вергов, Иван Радоев и Моню Монев ще споделят опита си като софийски ергени с нежния пол в „ Кафе с рекламация “ на 22 юни.  Звездите от Народен спектакъл „ Иван Вазов “ ще провокират празнична еуфория за душата и сетивата с музикалната комедия „ Един безразсъден ден “ по класиката на Бомарше  „ Сватбата на Фигаро “ на 23 юни.  Захари Бахаров и Теодора Духовникова пък ще водят един безконечен, само че и безпределно занимателен спор за всичко – пари, политика, пластична хирургия, обществени мрежи…в „ Това не го казвай “ на 21 юни, а почитателите на Захари Бахаров ще могат да го видят и в ролята на водача Бае Слави в „ Чамкория “, за която бе отличен с премия „ Икар “ за мъжка роля.

„ Завеса под звездите “ ще срещне публиката и с носителите на премиите за водеща мъжка и женска роля в региона на комедията и сатирата „ Златен Кукерикон “ за 2023 година. Отличеният Руслан Мъйнов идва през септември с „ Оскар “ дружно с Александра Сърчаджиева и трупата на Сатиричния спектакъл, а Мария Сапунджиева ще гледаме на 28 август в „ Ревност “ –  спектакълът, за който получи статуетка, и в който си партнира с Асен Блатечки .  Двамата ще сервират и „ Вечеря за другари “ с Ненчо Илчев и Кристина Янева на 14 септември.

Тоталният шлагер на Сатиричния спектакъл „ Криворазбраната цивилизация “ ще срещне пловдивчани с Албена Колева, Кирил Ефремов, Стефания Кочева, Ивайло Калоянчев и още куп обичани артисти в постановката на Николай Урумов по творбата на Добри Войников на 15 септември.

След триумфа на комедията „ Редки тъпанари “ на Теди Москов, с интерес се чака и продължението „ Още по-редки тъпнари “, което слага пред нови тествания героите на Мая Новоселска, Явор Бахаров, Роберт Янакиев и други

Програмата включва и стенд-ъп комедията „ Хомеопатия за душата “ с Димитър Иванов – Капитана  на 29 юни  и детския оперен театър с кукли „ Приказната Пепеляшка “ на 14 юни.

По традиция Панорама на комедиите среща публиката и с гостуващите актьори. Първата среща-разговор ще е на тематика „ Как се основава комедия “ с артиста Михаил Билалов и Ваня Николова – сценарист на спектакъла  „ БУМ-БУМ “, на филмите, „ Под прикритие “, „ Голата истина за група Жигули “ и сериалите „ Връзки “, нашумелия „ Вина “ и други Срещата ще е на 16 юни от 20 часа в кино „ Орфей “ директно преди спектакъла.

Панорама на комедиите „ Завеса под звездите “ се реализира с поддръжката на Община Пловдив и е част от Културния календар на Пловдив през 2023 година . По логистични аргументи част от гостуващите заглавия ще се показват на съпътстващи подиуми – Летен спектакъл „ Бунарджика “ и Дом на културата „ Борис Христов “.

Пълна стратегия на панорамата може да намерите във facebook страницата на Арт събития Орфей. Билети се продават в мрежата на Ивентим, в Грабо  и на каса МаскАрт в Дом на културата.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР