Традиционната неделна инспекция на премиера Бойко Борисов този път не

...
Традиционната неделна инспекция на премиера Бойко Борисов този път не
Коментари Харесай

Борисов инспектира ремонтираното детско отделение в Пирогов и остана доволен

Традиционната неделна ревизия на премиера Бойко Борисов този път не беше на някоя пътна права или в дружество, а в незабавната болница " Пирогов " в София. Той беше съпроводен от министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов и двамата бяха посрещнати от шефа на здравното заведение проф. Асен Балтов.

Видео от визитата беше оповестено в профила на премиера във Facebook. Той инспектира поправки на част от постройките в двора на болничното заведение, кърмаческото поделение и обезпечена нова инсталация.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

" На година през детското поделение минават 40 хиляди деца, от които 10 хиляди остават на лекуване ", сподели Балтов, който сподели на премиера по какъв начин стаите са изрисувани с динозаври, с цел да се усещат по-уютно дребните пациенти.

Директорът посочи, че 720 хиляди лв. са усвоени за ремонт и инсталация в детското поделение.

 Снимка: Министерски съвет

Борисов попита риторично за какво до момента никой не е направил този ремонт, в случай, че " Пирогов " го има от години. На това проф. Балтов отговори, че сигурно има отговорни. Премиерът обаче разяснява, че те в никакъв случай няма да си признаят.



" Ремонтираното поделение по педиатрия в " Пирогов " разполага с съвременна инсталация и условия, които могат да подсигуряват оптимално добра грижа за децата. В бранша има видеонаблюдение, детска кухня и бърза връзка със незабавното поделение.

В края на предходната година отпуснахме близо 15 млн. лева на болничното заведение, с които ще бъде приключен цялостният цикъл на модернизиране на " Пирогов ". Ще бъдат актуализирани мултифункционалното незабавно отделениe, 7 клиники и 17 операционни зали ", написа след визитата министър председателят в обществената мрежа.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР