Традиционната годишна среща между бизнеса и правителството се провежда днес

...
Традиционната годишна среща между бизнеса и правителството се провежда днес
Коментари Харесай

България по пътя към еврото: 13-та годишна среща на бизнеса с правителството

Традиционната годишна среща сред бизнеса и държавното управление се организира през днешния ден в София. Тя е отдадена на пътя на България към еврозоната и какви ще са резултатите върху стопанската система. Сред поставените от страната ни цели са да влезем в предверието на еврозоната през юли тази година, а най-рано през 2022 година можем да приемем единната валута.

София
 © фотография: Цветелина Катанска
Премиерът Бойко Борисов съобщи, че измежду значимите резултати от влизането на страна в eврозоната е дисциплинирането на банковата система. По-ниските лихви по заемите, постоянна банкова система и това, че при възможна рецесия има кой да ти помогне, са други позитивни резултати, добави той. От една година се занимаваме единствено с изтребители, а не се занимаваме с приходи и с това, което ще подсигурява на хората по-добър разцвет, сподели Борисов по отношение на определената тематика за въвеждането на еврото в България на днешния конгрес.



Нашите индикатори са едни от дребното в Европа, които демонстрират дисциплинираност и това се регистрира, сподели министър председателят. Данъчните доходи през 2018 година по отношение на 2014 година са с 50 на 100 повече, което демонстрира добра работа на системите и бистрота, а външният ни дълг тази година ще доближи 18,6 на 100 и ще ни подреди измежду страните с най-нисък дълг в Европа, сподели още Борисов и добави, че има растеж на вложенията и те са в действителната стопанска система, а износът на България за Германия е по-голям от вноса.
 Най-оптимистичният период за приемане на еврото е 1 януари 2022 година Най-оптимистичният период за приемане на еврото е 1 януари 2022 година
България ще премине от левове към евро от 1 януари 2022 година в най-оптимистичния вид. Това разгласи финансовият министър Владислав Горанов по време на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР