Този въпрос изниква на дневен ред след две поредни изказвания

...
Този въпрос изниква на дневен ред след две поредни изказвания
Коментари Харесай

Шизофренията на властта или шоуто продължава

Този въпрос изниква на дневен ред след две следващи изявления на вицепремиера от Обединени патриоти Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова, които приказват на разнообразни езици за туризма.

Днес министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи пред bTV, че никога нямат разлики по отношение на вижданията за туризма с Валери Симеонов, само че като във всяко семейство имали разисквания.

„ След инспекциите сме създали разисквания, по какъв начин би трябвало да протекат инспекциите. Още предишното лято правихме инспекции за шума, единствено дето не съм ходила аз персонално ", съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка искрите сред нея и вицепремиера Валери Симеонов.

Ангелкова е безапелационна, че са нужни промени по родното Черноморие и в законодателството. Според нея няма никакво разминаваме сред нея и водачът на НФСБ, даже в противен случай, двамата се допълвали.

"Министерството на туризма съществува от три години и мисля, че се оправяме доста добре. Валери Симеонов е отраслов вицепремиер и има съгласие сред нас. Всички огромни туроператори са на мнение, че сме тръгнали на прав път и предлагаме високо качество на туризма ", съобщи Ангелкова.

Тя добави още, че предходната година също са се правели инспекции за шума по Черноморието, единствено дето тя не е ходила персонално.

"Нямаме никаква борба с Валери Симеонов. Може да имаме разнообразни отзиви по някои тематики, само че това е обикновено за една коалиция. Водим диалози и разговор. Очевидно са нужни промени в българското законодателство по отношение на шума по морето. Не мисля, че се разминаваме фрапантно с вицепремиера. Тръгнали сме по верен път. Това го признават и всички задгранични туроператори. Приходите от туризъм за интервала май - юли са над 3,785 милиарда лв.. Очакваме резултатите за месец август, само че ще има растеж сред 7 и 10% ", разгласи Ангелкова.

Вчера следобяд по същата телевизия в предаването „ Лице в лице “ Валери Симеонов сподели в отговор на въпроса „ Заровихте ли томахавката с Ангелкова? “:

„ Не мисля, че е вадена някаква томахавка. По принцип тя не взе отношение към шума, а той е доста сериозен проблем на българския туризъм. Всеки, който е бил в чужбина знае какъв брой мощно се пуска музиката в един ресторант, знае какъв брой мощно се пуска музика на плажа, знае, че през нощта след 24,00 ч. Цари цялостна тишина на всички места.„

В отговор на въпрос успяхте ли да се разберете, Симеонов отвърна:

„ Еми, преди съвещание си имаме съответните заседания, обсъждаме въпросите. “

Последва контравъпрос „ Но не се разбирате напълно “, на който Симеонов сподели:

„ Е, няма да ви отговоря на този въпрос. Имаме кардинални разминавания във връзка с визията на българския туризъм. Тишината е най-малкия проблем. “

Симеонов ще упорства за закриване на сдружението „ Слънчев бряг “ АД, което се било трансформирало в звено на корупция. Другият проблем по Черноморието било укриването на доходи и по този начин в хазната влизали годишно по 6,5 милиарда лева вместо 11 милиарда лева

Ангелкова изслуша през днешния ден с очевидно неодобрение това изявление, само че отхвърли да е във омраза с Валери Симеонов, който пък през вчерашния ден разгласи за похлупак, че в последно време нямат разговор с Бойко Борисов и съдружните сътрудници.

„ От два месеца не сме правили съдружен съвет. Управлението е общо и отговорността е обща”.

По думите му един от главните проблеми са безпринципните партийни назначения. Оплака се също от диспропорционалност в назначенията – не отговаряли на пропорцията на ГЕРБ и Обединените патриоти в Народното събрание.

Симеонов се опита да уволни и шефката на ДНСК, против което скочи министърът на районното развиване Николай Нанков, че не е негова работа, пробва се да се намеси и в работата на министъра на стопанската система Емил Караниколов за Дунарит. Е някой ще каже има право да извива ръце в качеството си на партиен водач.

Още при първите конфликти сред Валери Симеонов и Николина Ангелкова при инспекциите на Слънчев бряг се заприказва, че те имат тиха война, само че вицепремиерът е сложил ултиматум на високо място, че Ангелкова би трябвало да напусне поста през есента, в противоположен случай той ще излезе от обединението.

Като, че ли новият конфликт сред двамата още веднъж излиза на напред във времето в края на сезона и не напълно тихата война посред им продължава.

Друг е въпросът, че надали има някой, който да утвърди методът, по който бяха направени шумните акции. Популизмът лъхаше с цялостна мощ от тях, както и от доста други акции на Обединени патриоти.

В случая, обаче Валери Симеонов се явява вицепремиер, а Ангелкова му е подчинена. Дори и Симеонов да упражнява прекомерна интервенция в контролните функционалности и да слага ултиматуми, той заема по-високия пост и Ангелкова е в по-неизгодната позиция. В този случай сигурно решаваща роля ще има премиера Бойко Борисов, който времето ще покаже дали ще разреши късото съединяване сред двамата му подчинени да се трансформира в пожар в ръководещата коалиция.

А другояче със шизофреничното държание на властимащите, сякаш към този момент гласоподавателите привикнаха, и не се замислят към този момент нито дали ги лъжат, нито кой ги лъже. Още повече, че са привикнали и да гледат ежедневни кавги през, които минават управниците, до момента в който се замислят върху единия, другият е на дневен ред. Е шоуто продължава...

Към 14,00 часа стана ясно, че министърът на защитата от Обединени патриоти Красимир Каракачанов нямал проблем с говоренето с премиера Бойко Борисов. "Нямам проблеми да приказвам с премиера, съдружните връзки да се разясняват вътре, а не пред медиите ", по този начин Красимир Каракачанов отговори на въпрос дали има пропукване сред сътрудниците в ръководещото болшинство.

Шоуто в действителност продължава...
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР