Този уикенд ще гледаме последната битка с участието на легендата

...
Този уикенд ще гледаме последната битка с участието на легендата
Коментари Харесай

Фьодор Емеляненко: Запомнете ме като вярващ човек, който спечели сърцата на феновете

Този уикенд ще гледаме последната борба с присъединяване на легендата Фьодор Емеляненко.

" Последният император " ще се бие с първенеца в тежка категория Райън Бейдър. Двамата ще се изправят един против различен в основната борба на галавечерта Bellator 290, която ще се организира в Калифорния. 46-годишната легенда ще постави завършек на кариерата си след 23 години в играта.

На конференция Емеляненко заяви, че това ще бъде последната борба в неговата кариера. Фьодор не възнамерява да се боксира, тъй като към този момент не устоя на натоварването.

" Да, доста се веселя, че това е последната ми борба. Разбира се, помня всичките си борби. Успешните, бързи борби са приятни, тъй като са мимолетни.

Но една от най-запомнящите се за мен е борбата с Антонио Ногейра за шампионската купа, първата. Имах прелестна кариера, популярност Богу. Ако не е имало борба с някого, значи не е трябвало да се случва.

Бих желал да бъда запомнен единствено като набожен и състезател, който завоюва сърцата на почитателите. Бeз непотребни приказки, без псувни, без някакви вулгарни, низки думи за противника. А точно с работата, която свърших на кръга.

Виждайки по какъв начин в този момент звездите на ММА се показват в бокса, несъмнено, ми минаваха мисли дали мога да се удрям по същия метод или не. Но желая да завърша спортната си кариера. Абсолютно.

Ще продължа да вземам участие в ММА, само че като треньор Имам си екип. Аз постоянно ще бъда с тях, ще им оказвам помощ с каквото мога.
 Плеяда от звезди в залата за последния пердах на Фьодор Емеляненко Плеяда от звезди в залата за последния пердах на Фьодор Емеляненко
Целият ми живот е бил в спорта, тъй че не мога да си показва себе си без спорт. Затова желая да споделям опита си, да давам препоръки. Дори и да имам друга работа или занимание, спортът към този момент е в кръвта ми.

Време е да приключим. Семейството ми ме чака дълго време. И майка ми ме пита, писна й да се тревожи. И несъмнено, възрастта. Натоварванията, които изпълнявах, към този момент не мога да ги устоявам ", сподели Фьодор пред медиите.

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР